Mesaje de încurajare de la mii de români pentru fata violată de şapte indivizi din Vaslui: „O ţară întreagă luptă pentru tine“, „Fii tare şi priveşte înainte“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Violatorii, amuzaţi pe treptele Judecătoriei
Violatorii, amuzaţi pe treptele Judecătoriei

La finalul anului trecut, o elevă din Vaslui a fost violată până la leşin, ore în şir, de şapte bestii cu chip de oameni. Cazul continuă să mobilizeze mii de cititori ai ziarului şi ai site-ului „Adevărul“. Vă prezentăm zi de zi o parte din mesajele de încurajare adresate tinerei, dar şi de revoltă la adresa justiţiei. În prezent, cei şapte violatori sunt liberi.

„Adevărul“ vă prezintă câteva dintre mesajele pe care oamenii impresionaţi de cazul elevei violate le-au lăsat pe pagina de Facebook a ziarului şi în rubrica Comentarii de pe site-ul adevarul.ro. Începând de luni, 20 iulie, cotidianul ”Adevărul” şi site-ul www.adevarul.ro vor lansa o campanie amplă în jurul acestui caz, pe care jurnaliştii noştri l-au prezentat în repetate rânduri, din noiembrie anul recut, atunci când s-a petrecut tragedia.

În timp ce eleva de 18 ani din Vaslui continuă să trăiască coşmarul început în noiembrie anul trecut, fiind supusă acum şi unei campanii obscene şi nedrepte de denigrare pornite în spaţiul public de cele şapte bestii şi de apropiaţii lor din comuna vasluiană Văleni, violatorii sunt se bucură de o libertate permisă într-un mod absurd de magistraţi. 

Vă invităm pe toţi cititorii ”Adevărul” să transmiteţi-i un mesaj de susţinere tinerei din Vaslui, folosind hashtag-ul ‪#‎violulecrima‬. Noi ne vom asigura că mesajele voastre vor ajunge la ea, iar o parte din ele vor fi publicate pe adevarul.ro şi în ediţia tipărită a ziarului. Dacă apropiaţii şi rudele violatorilor duc acum o campanie de denigrare a victimei, noi trebuie să-i arătăm că oamenii normali din această ţară sunt alături de ea şi nu tolerează asemenea fapte revoltătoare.

Vă prezentăm mai jos alte câteva mesaje ale cititorilor noştri transmise după publicarea oribilului caz de la Vaslui:

Lora (numele de scenă al cântăreţei de muzică pop Laura Petrescu)

Îmi doresc în acest moment să nu-mi fie ruşine că m-am născut în Vaslui. Îmi doresc să se facă dreptate şi îmi doresc să audă această ţară că în Vaslui există şi oameni buni care luptă cu astfel de monstruozităţi.

Adriana

Trebuie sa fii tare şi să nu laşi să te doboare această tragedie şi bestiile acelea cu chip de om ar trebui să plătească cu vârf şi îndesat dacă justiţia de acolo îşi face treaba bine şi nu ar mai tergiversa deznodământul şi ar da sentinţa, mult curaj şi multă putere, felicitări şi părinţilor care te susţin.

Budriga Cornel

Acum câţiva ani, o fată murea într-o pădurice din marginea unui sat din Gorj, fiind violată, maltratată, iar doi copii erau scoşi din pantecul ei. Au fost investigaţii, dar rezultatul a fost unul care nu m-a convins. Din acel moment, multe perceptii mi-au fost schimbate. Ce vreau să spun prin asta este că aş face tot ce este uman posibil pentru a preveni asemenea nenorociri. Iar dacă sistemul nostru de justiţie, în care activează parinţi, căci toţi au copii, ar fi mai drastici cu aceste brute, am sta puţin mai relaxaţi. Educaţia joacă şi ea un rol major, însă în familia românului, obligat să-şi neglijeze uneori odrasla, împins de către un sistem care-i stoarce şi ultima picătură de energie pentru a supravieţui, sau plecat prin nu ştiu ce ţară pentru a avea un trai cât de cât decent, sunt cauze care aduc aceste nenorociri.

Sistemul educaţional, deficitar la tot ce înseamna conduita morală, etică profesională, în unele cazuri, conlucrează şi el la înrăutăţirea situatiei. Întrebarea este cum remediem aceste disfuncţionalităţi,ca sa nu mai avem ocazia de a vorbi despre victime. Acestei bietei fetiţe, care a avut neşansa să cunoască asemenea brute, nu am cuvinte să poată exprima sau alina suferinţa prin care trece.

Pot însă să o asigur măcar ca oamenii nu sunt indiferenţi si prin ceea ce facem acum reconstruim spiritul civic pe care-l credeam pierdut. Suferinţa sa este înca o cărămidă adaugată unui stabiliment, unei societăţi mai bune. Fii tare, ridică capul si priveşte înainte, căci vei vedea o mulţime de oameni care te vor susţine şi nu te vor privi decât ca pe o persoană normală, care a avut doar ginion.

violdeschidere

Cele şapte brute din Văpleni care au violat-o până la leşin pe eleva de 18 ani. FOTO: Simona Voicu

Alina Grigore

Ştiu că ai senzaţia că e vina ta, că ai senzaţia că puteai să faci mai mult şi de aceea uneori nu ai puterea să lupţi. (…) Ştiu cum te simţi şi ştiu că uneori preferi să nu mai fii decât să devină atât de publică trauma ta. Dar nu lupţi doar pentru tine, lupţi pentru sute de fete din România. Simplu tău gest de a le spune părinţilor prin ce-ai trecut e o mare dovadă de curaj. Sute de fete din România nu au povestit niciodată, nimănui, ca au fost abuzate sexual. Te admir că duci aceasta luptă şi îţi promit că o ţară întreagă va lupta pentru tine.

Tatiana

O lectură cu noduri în stomac, piele de găină, lacrimi în ochi, revoltă şi furie... Asta şi trebuie să simţim în legatură cu aceste agresiuni sexuale şi fizice asupra femeilor, ar trebui să ne infuriem, să ripostăm şi să scăpăm de mentalitatea asta înapoiată, cum ca "femeia e vinovata, a facut ea ceva". Doar priviţi în ce ţară trăim sau mai bine zis ce oameni locuiesc în ea! Ruşine "oamenilor legii"!!! Se presupune că trebuie să fim apăraţi, să ne simţim în siguranţă... iar scursurile astea infecte sunt cercetate în libertate! Cum puteţi "oameni ai legii" să puneţi capul pe pernă seara? Sunteţi o gloată de nesimţiţi, incompetenţi, corupţi si nenorociţi! #violulecrima.

Dumitrita Elena Basian

Sper să se facă dreptate! Multe femei sunt violate şi nu au curajul să o spună din cauză că niciodataă nu vor avea "dreptate" în ochii nimanui, din contră, vor fi arătate cu degetul pe stradă şi denigrate. Nu mă mir că ei se lauda cu aşa faptă, pentru ca asta e mentalitatea românească. Le urez coşmaruri până la moarte!! Sunt alături de victimă cu gandul şi sper sa îşi găsească liniştea sufletească de care are nevoie.

Gabriel Florea

Îi doresc fetei mult curaj să treacă peste asta fără să rămână cu sechele! Pentru mine, primatele astea sunt vinovate oricum, şi dacă fata ar fi umblat legănând din şolduri în fundul gol pe stradă.

Dorina Guta

Draga mea fetiţă, sunt şi eu mamă de 2 fete sper ca nimeni să nu rămână nepedepsit, dar stiu ca acolo sus îşi vor primi pedeapsa cu vârf şi îndesat. Omeneşte îmi este imposibil să iert aşa ceva şi te rog sa treci cu bine peste toate durerile tale şi să-ţi revii Îţi doresc numai bine şi multă fericire.

Ela Soare

Îmi doresc din inimă ca această fată să găsească puterea de a continua şi de a lupta, sunt cu inima alături de ea, draga de ea ar trebui să ştie că multă lume îi este alături. Din moment ce a supravieţuit şi a şi reclamat fapta este o curajoasă şi o luptătoare. Toate cele bune, draga mea, şi putere ţie şi familiei tale.

CITIŢI ŞI:

Eleva violată de şapte bestii din Vaslui a mobilizat mii de oameni în jurul ei: „Fata aceasta e a noastră, a tuturor românilor”, „Să mergem la ea acasă, să o îmbrăţişăm“

Petiţie pentru arestarea bestiilor care au violat eleva din Vaslui. 28.000 de români au semnat petiţia: „Comportamentul animalic trebuie pedepsit“

Elevă din Vaslui, sechestrată şi violată de şapte indivizi la întoarcerea de la şcoală

Dezvăluiri cutremurătoare în cazul elevei din Vaslui, violată de şapte tineri: abuzată până la leşin, stropită cu alcool şi iarăşi batjocorită

Sentinţă-şoc la Vaslui. Judecătorii au decis eliberarea din arest a trei dintre cei şapte indivizi care au violat ore în şir o elevă, până la leşin

Gest incalificabil al unuia dintre cei 7 violatori din Vaslui, judecaţi în libertate după ce au violat o elevă până la leşin: „O să dau eu cu maşina peste voi“

Scrisoare deschisă adresată de ONG-uri preşedintelui Iohannis şi ministrului Justiţiei, în cazul eliberării celor 7 tineri care au violat o elevă din Vaslui

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite