Mesaj tulburător pentru cei 7 violatori din Vaslui: „Fapta voastră aruncă o pată pe imaginea Bisericii. Ea v-o ierta de păcate, noi nu!“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
O parte dintre violatori, în drum spre secţia de Poliţie din Văleni FOTO Simona Voicu
O parte dintre violatori, în drum spre secţia de Poliţie din Văleni FOTO Simona Voicu

Românii scandalizaţi de drama tinerei de 18 ani din Vaslui, victimă a unui viol în grup, continuă să-i trimită adolescentei mesaje de încurajare. În acelaşi timp, multe dintre comentarii sunt adresate violatorilor, în termeni duri şi categorici.

„Adevărul“ vă prezintă alte câteva dintre mesajele pe care oamenii impresionaţi de cazul elevei violate le-au lăsat pe pagina de Facebook a ziarului şi în rubrica Comentarii de pe site-ul adevarul.ro. Începând de luni, 20 iulie, cotidianul ”Adevărul” şi site-ul www.adevarul.ro desfăşoară o campanie amplă în jurul acestui caz, pe care jurnaliştii noştri l-au prezentat în repetate rânduri, din noiembrie anul recut, atunci când s-a petrecut tragedia.

În timp ce eleva de 18 ani din Vaslui continuă să trăiască coşmarul început în noiembrie anul trecut, fiind supusă acum şi unei campanii de denigrare pornite în spaţiul public de cei şapte violatori şi de apropiaţii lor din comuna vasluiană Văleni, violatorii se bucură de libertate.

Vă invităm pe toţi cititorii ”Adevărul” să-i transmiteţi un mesaj de susţinere tinerei din Vaslui, folosind hashtag-ul ‪#‎violulecrima‬. Noi ne vom asigura că mesajele voastre vor ajunge la ea, iar o parte din ele vor fi publicate pe adevarul.ro şi în ediţia tipărită a ziarului.

Vă prezentăm mai jos alte câteva mesaje ale cititorilor noştri transmise după publicarea oribilului caz de la Vaslui:


Nicoleta: Am un mesaj pentru violatori. Cu cât veţi continua mai mult denigrarea fetei, cu atât va fi mai mare sentinţa, pentru că voi deja aţi recunoscut că aţi violat-o, deci denigrarea nu-şi mai are rostul. Protestele în faţa primăriei pentru susţinerea voastră nu fac decât să accentueze imaginea de brute a celor din zonă, iar primarul, dacă vă va susţine, va fi terminat politic, deci nu va mai candida la acea primărie, prin urmare nu veţi obţine absolut nimic în acest sens.

Prezenţa voastră în mediul virtual nu face decât să adune mai multe semnături pe o petiţie, care în mod legal nu are nicio valoare, dar care pune presiune pe justiţia coruptă, astfel încât, odată făcută curăţenie printre cei care v-au susţinut, cei care vor veni vor fi obligaţi de presiunea societăţii civile să va dea pedepse exemplare. Oricum ar fi, voi singuri v-aţi săpat groapa, cu aroganţa, sadismul, lipsa de educaţie, lipsa de empatie, de moralitate şi de omenie de care aţi dat dovadă.

Veţi ajunge la puşcărie şi veţi face ani grei, ani grei de puşcărie, care vă vor marca vieţile aşa cum şi voi aţi marcat viaţa unei tinere fete. Da, veţi fi violaţi, pentru că puşcăriaşii nu suportă două categorii de oameni: violatorii şi pedofilii. Iar cei care sunt violatori ca şi voi, au şi ei nevoi ca şi voi. Când stai câţiva ani rupt de lume, de femei, singurul mod în care îţi poţi descarca tensiunea sexuală este pe colegul tău de celulă. Ştergeţi-vă zâmbetele viclene de pe faţă.

În ochii legii sunteţi adulţi, aţi fost conştienţi de ceea ce faceţi, aţi şi recunoscut (bine v-a sfătuit cine v-a sfătuit să recunoaşteţi; atunci poate scăpaţi cu judecătorii corupţi, dar acum vă ajută ca judecată să fie rapidă şi anii de puşcărie mulţi). Aţi fost linşaţi politic şi mediatic pentru că aţi batjocorit o fată de două ori. O dată în câmp, a două oară în spaţiul virtual şi în cadrul comunei.

Poate că sunteţi eroi pentru beţivii şi agresorii satului în care v-aţi născut, dar doar pentru ei sunteţi eroi. Pentru restul de 20.000.000 de români şi străinii care au urmărit oripilaţi ce se întâmplă în România, sunteţi un pericol public. Când veţi ieşi din puşcărie, distruşi de violuri şi abuzuri, va afla întreagă ţară, oriunde veţi merge, lumea vă va arăta cu degetul. Nu ştiu dacă veţi mai găsi locuri de muncă sau nu. Nu ştiu dacă va mai avea cineva curajul să se uite la voi sau le va fi silă să vă aibă în preajmă.

Sunteţi paria societăţii, scursurile societăţii şi oricât de bogate ar fi familiile voastre, sunt la fel de condamnate pentru fapta voastră. În comună sunt şi ei eroi că au crescut aşa nişte bestii. Trecând dincolo de graniţele comunei, chipul li se arată schimonosit, aşa cum este el în realitate. Pentru nimeni nu contează că familiile voastre sunt gospodare şi credincioase. Chiar fapta voastră aruncă o pată pe imaginea bisericii. Ea v-o ierta de păcate că e vorba doar de bani şi la ei. Noi, nu! Şi nici Dumnezeu.

Nu era ultima femeie de pe pământ şi, dacă aveaţi nevoi, puteaţi, la banii voştri, să angajaţi o persoană care din asta trăia. Dar, nu, voi aţi dorit să simţiţi durerea acelei fete, să o faceţi să sufere. Aţi obţinut plăcere din suferinţă ei.

Poate că se va schimba şi legea, în sensul pedepsirii mai aspre a violului şi a celor care denigrează victimele. Poate că acesta va fi singurul lucru bun care va ieşi din fapta voastră înfiorătoare.

Cel mai înţelept lucru pe care puteaţi să-l faceţi, dacă aveaţi nişte oameni pe post de sfătuitori, nu brute, era să ieşiţi public, toţi şapte, şi să vă cereţi iertare de la victima şi de la români şi să spuneţi că veţi plăti pentru faptele voastre aşa cum prevede legea. Era singurul lucru care nu v-ar fi adus în situaţia în care sunteţi azi, de a fi puşi la zid şi executaţi cu maximul de pedeapsă.

În ceea ce priveşte corupţia din justiţie, se va întoarce roata şi cei care se lasă cumpăraţi vor plăti cu dublul banilor câştigaţi pentru a susţine nişte infractori. Spuneţi-le părinţilor voştri să-şi păstreze banii, să nu mai încerce să o mituiască nici pe victimă, nici pe oamenii legii. Să-i păstreze pentru pachete şi protecţie în puşcărie. Veţi avea nevoie.

Rodika ROdika Ghici Topuzaru:  Suntem alături de tine, luptăm pentru dreptate, vrem pedepsirea violatorilor, dar şi a celor care i-au lăsat în libertate. Ei sunt la fel de vinovaţi că violatorii, cerem scoaterea lor din barou fără drept de a mai profesa.


Doina Doina: Draga mea, învaţă, mergi mai departe, toate astea trebuie să te mobilizeze. Viaţa ta este mai importantă, găseşte-ţi ceea ce îţi place să faci în continuare. Dacă ai un ideal, urmează-l chiar dacă trebuie să pleci de acolo din iad. Trebuie să-ţi termini studiile, nu te lăsa! Depăşeşte-i pe mitocani, să vadă cândva diferenţa. Nimic nu are voie să-ţi frângă viitorul.


Romeo Lantos: Îmi pare rău pentru ea. Acum, că am şi eu două fetiţe, pot să-mi dau seama ce greu poate să le fie părinţilor şi ei înşişi. Nu sunt în postura să judec pe nimeni, dar ce au făcut cei şapte băieţi trebuie pedepsit, iar dacă justiţia îşi face treaba cum trebuie, şi mai ales corect, atunci vor fi pedepsiţi.


Mihailov Janina: Draga mea, capul sus! Îţi doresc să ai putere să treci peste tot. Trebuie să reuşeşti! Noi, cei mulţi, te susţinem şi îţi înţelegem toată durerea sufletească şi trauma prin care ai trecut. Nu trebuie să îţi fie frică de ei. Acum lor trebuie să le fie frică că nu vor scapă uşor deloc, curând vor fi închişi şi îşi vor primi pedeapsa cea mai mare. Din păcate, trăim în România şi lucrurile se mişcă foarte încet. Tu trebuie să îţi vezi de viaţă, să nu mai dai importanţă acelor care vorbesc tot ce-i taie capul despre ţine. „Gura lumii doar pământul o astupă“. Tu nu ai nici o vină în tot ce s-a întâmplat!


Petre Mariana: Să fii puternică, să mergi cu fruntea sus, să nu-ţi fie ruşine de nelegiuirea pe care au făcut-o ei, să nu-i ierţi şi să lupţi să fie pedepsiţi şi să le ceri daune morale cât să nu le poată duce. Ştiu că este greu, dar roagă-te la Dumnezeu în fiecare seară să te ajute şi să-ţi dea putere să lupţi, să treci peste acest moment cumplit din viaţă ta!


Laura Şi Atat Oricum, fata noastră, a României, ai arătat că eşti foarte puternică. Cazul tău a lăsat în urmă frica de exprimare a altor evenimente asemănătoare prin care cineva a trecut, a scos la iveală justiţia care nu-şi face treaba cum trebuie, a scos la iveală, pot zice, o ruşine a ţării noastre, dar care cred că în ziua de azi va aduce liniştea pentru ziua de mâine. Mergem înainte cu speranţă şi gânduri bune pentru tine, fată a României!


Daniela Eugenia Dughir: Trebuie să lupţi cu tine, să elimini din minte şi suflet trauma, să mergi înainte. Viaţa nu se termină aici şi luptă ca cei 7 să beneficieze de castrare chimică! Trebuie să-ţi înfrunţi demonii cu chip de om în fiecare secundă şi în fiecare secundă trebuie să fii puternică! Orice femeie are dreptul să aleagă, nu să fie violată! Ruşine părinţilor care nu au curajul responsabilităţii şi demnităţii!
 

Transmiteţi-i şi voi un mesaj de susţinere tinerei din Vaslui, folosind hashtag-ul ‪#‎violulecrima‬. Noi ne vom asigura că mesajele voastre vor ajunge la ea, iar o parte din ele vor fi publicate pe adevarul.ro şi în ediţia tipărită a ziarului. Dacă apropiaţii şi rudele violatorilor duc acum o campanie de denigrare a victimei, noi trebuie să-i arătăm că oamenii normali din această ţară sunt alături de ea şi nu tolerează asemenea fapte.

Citiţi şi:

 Eleva violată de şapte bestii din Vaslui a mobilizat mii de oameni în jurul ei: „Fata aceasta e a noastră, a tuturor românilor”, „Să mergem la ea acasă, să o îmbrăţişăm“

Petiţie pentru arestarea bestiilor care au violat eleva din Vaslui. 28.000 de români au semnat petiţia: „Comportamentul animalic trebuie pedepsit“

Elevă din Vaslui, sechestrată şi violată de şapte indivizi la întoarcerea de la şcoală

Dezvăluiri cutremurătoare în cazul elevei din Vaslui, violată de şapte tineri: abuzată până la leşin, stropită cu alcool şi iarăşi batjocorită

Sentinţă-şoc la Vaslui. Judecătorii au decis eliberarea din arest a trei dintre cei şapte indivizi care au violat ore în şir o elevă, până la leşin

Gest incalificabil al unuia dintre cei 7 violatori din Vaslui, judecaţi în libertate după ce au violat o elevă până la leşin: „O să dau eu cu maşina peste voi“

Scrisoare deschisă adresată de ONG-uri preşedintelui Iohannis şi ministrului Justiţiei, în cazul eliberării celor 7 tineri care au violat o elevă din Vaslui

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite