Lovitură de teatru în cazul dosarului de viol în care şeful Poliţiei Bârlad a fost acuzat că ar fi intervenit pentru suspect

Lovitură de teatru în cazul dosarului de viol în care şeful Poliţiei Bârlad a fost acuzat că ar fi intervenit pentru suspect

Judecătoria Bârlad a dispus eliberarea din arest a bărbatul acuzat că ar fi beneficiat de favorurile şefului Poliţiei Bârlad, după ce a violat o tânără de 17 ani.

Ştiri pe aceeaşi temă

Magistraţii Judecătoriei Bârlad au dispus eliberarea din arest a lui Cristian Butnaru, bărbatul acuzat de viol şi lipsire de libertate şi plasarea acestuia sub control judiciar pentru 60 de zile. 

Judecătorii au decis înlocuirea măsurii preventive şi în cazul celui de-al doilea inculpat, Marian Ghintuială, acuzat de tentativă de viol şi lipsire de libertate în mod ilegal. Procurorii au atacat decizia judecătorilor, Tribunalul Vaslui urmâns să hotărască definitiv asupra măsurii preventive în cazul celor doi inculpaţi.

Cristian Butnaru a fost arestat preventiv pe 26 iunie, anul curent, fiind acuzat că a sechestrat şi violat o fată din satul Ghergheşti, la începutul lunii mai 2015. Procurorii au invocat în reacţia târzie a unei măsuri preventive, că autorităţile judiciare din Bârlad, prin şeful Poliţiei Bârlad, ar fi încercat să denatureze adevărul.

În timpul cercetărilor, procurorii l-au pus sub acuzare şi pe şeful Poliţiei Bârlad, acuzându-l de abuz în serviciu. Urmare a extinderii verificărilor, comisarul-şef Vasile Chelaru a fost inculpat şi pentru instigare la fals şi instigare la delapidare. Reţinut pentru 24 de ore, şeful Poliţiei Bârlad a fost plasat ulterior sub control judiciar. Pus sub acuzare, Vasile Chelaru s-a retras din Poliţie pensionându-se anticipat.

Potrivit anchetatorilor, violul care a zguduit Poliţia Bârlad a avut loc pe 3 mai 2015. Victima o tânără de 17 ani ar fi fost hărţuită la telefon de Cristian Butnaru, timp de mai multe zile, până când l-a ameninţat că îl va reclama la Poliţie. Pe 3 mai 2015, adolescenta se întorcea dintr-o vizită din localitatea Piatra Neamţ. În jurul amiezii a ajuns la Bârlad, unde s-a oprit în staţia de autobuz din zona ”Podul Verde” pentru a lua microbuzul spre localitatea de domiciliu. 

Victima ameninţată cu cuţitul în staţia de autobuz

”Partea vătămată a fost abordată de un barbat care s-a prezentat cu fiind „Cristi”. La vederea acestuia, fata s-a speriat şi i-a solicitat inculpatului Butnaru Cristian să o lase în pace întrucat nu a revenit asupra deciziei cu privire la posibilitatea unei întâlniri dintre ei. Cu toate acestea, tânarul a devenit insistent si – observând că victima nu îşi schimbă hotararea – a inceput sp o ameninte că o va taia cu cuţitul”, se arată în rechizitoriul procurorilor. În ajutorul său, Butnaru şi-a chemat un prieten, pe Ghintuială Marian, căruia i-a indicat unde este. 

”Ulterior acestui moment cele trei persoane s-au indreaptat împreună către barul I.I. Toma amplasat vis-a-vis, unde au stat aproximativ 30 min. În continuare, minora este condusă cu taxi-ul doar de catre Butnaru Cristian la imobilul unde locuieşte inculpatul Ghintuială şi este urcată – în timp ce este ţinută de mână şi trasă cu forţa – la locuinta aparţinandu-i lui Ghintuiala Marian (acesta din urma a coborat pe traseu). A fost introdusă în interiorul apartamentului, uşa de acces în interiorul locuintei a fost închisă, apoi a fost împinsă într-una din camere, lovită în mod repetat peste faţă cu palmele şi obligată să întreţină un raport sexual cu inculpatul”, explică procurorii în actul de sesizare al instanţei.

Magistraţii nu precizează dacă tânăra a cerut ajutor în timp ce se afla cu cei doi suspecţi în barul din apropierea staţiei de autobuz sau în timpul deplasării cu taxiul. Cert este că în jurul orei 16, tânăra a fost transportata cu un autoturism la ieşirea din Bârlad unde ”a fost abandonată”.

În urma cercetărilor efectuate în acest caz procurorii susţin că între tânărul acuzat de viol, şeful poliţiei Bârlad şi psihologul care a efectuat expertiza în cauză ”exista relaţii de prietenie pe baza cărora s-a încercat să se intervină pe lângă ofiterul de caz pentru a devia ancheta penala de la cursul firesc astfel încat adevarul să fie denaturat”.

Mai puteţi citi:

Şeful Poliţiei Bârlad, reţinut pentru 24 de ore. Acuzaţiile aduse comisarului-şef Vasile Chelaru

Mărturia ofiţerului ajuns taximetrist de Anglia, mâhnit de abuzurile din Poliţie: „Oamenii n-au curaj să se revolte“

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: