Liderul interlopilor din Bacău, eliberat din închisoare de judecătorii vasluieni pentru bună purtare

Liderul interlopilor din Bacău, eliberat din închisoare de judecătorii vasluieni pentru bună purtare

Interlopul a fost pus în libertate de Judecătorii Tribunalului Vaslui

Condamnat la patru ani de închisoare pentru infracţiuni de crimă organizată şi trafic de droguri transfrontalier, Novac Bărbieru, liderul lumii interlope din Bacău, a fost eliberat înainte de termen de Tribunalul Vaslui, după ce iniţial Judecătoria a respins de două ori cererile de eliberare condiţionate formulate de acesta.

Ştiri pe aceeaşi temă

 Interlopul Novac (47 ani) a formulat prima cerere de eliberare condiţionat în luna iulie a acestui an, însă judecătorii au respins solicitarea reiterând un nou termen pentru o nouă solicitare pentru luna octombrie. 

Pe 5 noiembrie, Novac a formulat o nouă cerere de eliberare condiţionat, invocând coinduita fără cusur din timpul detenţiei. Ăi de această dată, magistraţii Judecătoriei Vaslui i-au respins cererea stabilind un nou termen pentru o nouă încercare pentru luna februarie 2016. Novac Bărbieru a contestat decizia instanţei de fond iar Tribunalul Vaslui i-a admis contestaţia, dispunând pe 25 noiembrie eliberarea sa din Penitenciar.

Liderul lumii interlope din Bacău se află în spatele gratiilor din octombrie 2012, după trimiterea în judecată executându-şi pedeapsa la Penitenciarul din Vaslui. Novac, aşa cum este cunoscut interlopul, a fost condamnat în septembrie 2013 de Tribunalul Bacău la cinci ani de închisoare. Ulterior, în februarie 2014 Curtea de Apel i-a redus pedeapsa la patru ani.

De-a lungul anilor, Novac Bărbieru a fost suspectat de infracţiuni de crimă organizată, reglări de conturi şi infracţiuni economice, fiind acuzat că era cel care controla pieţele din Bacău şi solicita taxe de protecţie de la producători. Deşi se afla în vizorul poliţiştilor băcăuani, interlopul nu a mai fost niciodată nu a mai fost condamnat. De altfel, avocaţii săi au invocat în apărare faptul că interlopul ”se află la prima incălcare a legii”, admiţând doar că ”a avut o tinereţe mai zvăpăiată.”

Gruia Novac a ajuns după gratii după ce şi-a extins ”afacerile” infracţionale în afara graniţelor ţării.
Potrivit procurorilor DIICOT, Novac, împreună cu mai mulţi apropiaţi şi rude, printre care şi trei cetăţeni turci au pus bazele unei reţele de trafic de droguri internaţională.  În octombrie 2012, procurorii DIICOT au descins la locuinţele interlopilor, întreaga familie a lui Novac fiind ridicatp de mascaţi. Cinci persoane au fost arestate atunci, alături de Novac, printre care şi doi cetăţeni turci, unul dintre ei fiind concubinul fiicei interlopului, o adolescentă în vârstă de 17 ani. Ulterior şi mama celor doi turci a fost pusă sub acuzare, şi ulterior condamnati . Cetăţenii turci au primit cele mai aspre pedepse, câte şapte ani de închisoare.  

”Inculpatul Bărbieru Novac, 47 de ani, lider al lumii interlope din Bacău, a constituit un grup infracţional organizat transfrontalier, la care au aderat şi alte persoane, acţionând pe raza municipiului Bacău şi a judeţului Constanţa, în scopul introducerii şi comercializării pe teritoriul României a unor cantităţi însemnate de droguri de risc – cannabis. Drogurile proveneau din Grecia şi au fost introduse în ţară prin intermediul unei firme de transport internaţional de călători/colete.”, au precizat procurorii DIICOT.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările