Lecţia de dans popular de la Vaslui. Ziua internaţională a iei marcată printr-un flashmob spectaculos

Lecţia de dans popular de la Vaslui. Ziua internaţională a iei marcată printr-un flashmob spectaculos

Ansamblurile folclorice care vor participa la Festivalul Hora din Străbuni au făcut primă demonstraţie în Piaţa Civică

Piesa principală a costumului popular românesc, ia, este sărbătorită în fiecare an pe 24 iunie. La Vaslui, evenimentul a fost marcat în avans într-un mod inedit.

Ştiri pe aceeaşi temă

În organizarea Centrului Judeţean de Conservare şi Promovare a Culturii Tradiţionale (CJCPCT) Vaslui şi Primăriei Vaslui, Ziua internaţională a iei a fost macată la Vaslui printr-o serie de evenimente, prin care, iniţiatorii doresc să păstreze nealterate tradiţiile popupulare româneşti. 

Punctul culminant al manifestărilor dedicate sărbătorii iei, l-a reprezentat demonstraţia de dans popular oferită duminică seara în Piaţa Civică a municipiului Vaslui. 

Dansatorii ansamblurilor Trandafir de la Moldova, Hora Vasluiului, precum şi cei ai Şcolii de dans Virginel Solomon au oferit timp de 20 de minute o lecţie de dans popular autentic. 

Îndrumaţi de maestrul coregraf Virginel Solomon, dansatorii  au prezentat o suită de dansuri populare din toate regiunile.

Ziua iei marcată la Vaslui printr-un flashmob impresionant (video Photographer Team)

De asemenea, membrii ansamblurilor corecrafice din judeţul Vaslui, care vor participa la Festivalul Internaţional Hora din Străbuni, ce se va desfăşura la începutul lunii august la Vaslui au susţinut o primă demonstraţie, înaintea marelui eveniment. 

Flashmobul de la Vaslui, ce se identifică cu bucurie a dansului popular, se doreşte a deveni o tradiţie la Vaslui. Anul trecut, evenimentul s-a desfăşurat pe 23 mai, cu ocazia ZiIei Portului Popular.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: