Lecţia de civism oferită de un grup de jandarmi din Vaslui, aflaţi în timpul liber. Au luat la rând şcolile pentru a deschide calea elevilor care de luni revin la cursuri

0
Publicat:
Ultima actualizare:
jandarmi vaslui

Mai mulţi jandarmi din cadrul Inspectoratului Judeţean de Jandarmi (IJJ) Vaslui s-au mobilizat pentru a deszăpezi unităţile de învăţământ din municipiul reşedinţă de judeţ.

Având în vedere precipitaţiile abundente care au căzut în municipiul Vaslui în ultimele zile, jandarmii vasluieni au hotărât să vină în sprijinul elevilor care de luni, 14 ianuarie, vor reveni din vacanţă. 

Înarmaţi cu lopeţi, un grup de 20 de jandarmi a luat la rând patru din cele zece şcoli din Vaslui, îndepărtând troienele ce blocau accesul copiilor în unităţi. Alături  jandarmi, a fost şi prim adjunctul IJJ Vaslui, lt.col. Marian Bogdan, care a deszăpezit cot la cot cu subalternii. 

Acţiunea a început cu Şcoala ”Constantin Parfene”, unde a fost şi cea mai mare cantitate de zăpadă de îndepărtat. Apoi, jandarmii au ”deschis calea” la Şcoala ”Mihai Eminescu”, unde a fost îndepărtată zăpada de pe trotuare şi căile de acces pentru elevi şi cadre didactice. A urmat Şcoala ”Alexandra Nechita”, unde s-a curăţat trotuarul pe care se deplasează elevii şi au creat un culoar de acces în curtea şcolii, unde omătul măsura jumătate de metru. Acţiunea jandarmilor s-a încheiat astăzi cu şcoala ”Vasile Alecsandri” din Vaslui. Mâine, jandarmii vor continua deszăpezirea la alte unităţi de învăţământ din municipiul Vaslui.

De menţionat că toţi jandarmii care au participat la acţiunea de deszăpezire se aflau în timpul liber.  Cantităţile mari de precipitaţii căzute în ultimele zile în municipiul Vaslui au creat mari probleme autorităţile, circulaţia desfăşurându-se în continuare cu dificultate, atât pentru conducătorii auto, cât şi pentru pietoni. 

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite