La un pas de crimă pentru o trădare în amor. Daune record acordate de judecători pentru suferinţa victimei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO arhivă Adevărul
FOTO arhivă Adevărul

Doi fraţi dintr-o localitate vasluiană au ajuns la închisoare pentru că aproape l-au omorât pe un consătean care venise împreună cu fiul său să îi aplice o corecţie unuia dintre aceştia. Motivul: a îndrăznit să se căsătorească cu fosta iubită a tânărului.

Curtea de Apel Iaşi i-a condamnat definitiv pe doi fraţi din satul vasluian Docani, comuna Vinderei,  Crăciun Ştefan şi Crăciun Mihai-Constantin, la 5, respectiv 4 ani de închisoare pentru tentativă la omor. Pe 11 februarie, Tribunalul Vaslui a soluţionat în primă instanţă şi latura civilă a dosarului.

Crăciun Ştefan a fost obligat să achite 17.264 de lei către Spitalul Clinic de Urgenţă Sf. Spiridon din Iaşi în contul îngrijirii medicale acordate victimei. În plus, cei doi fraţi trebuie să îi plătească bărbatului de 65 de ani pe care l-au agresat daune morale de 50.000 de euro pentru suferinţele îndurate şi daune materiale de 10.000 de euro.

Incidentul care a fost la un pas sâ se încheie tragic a avut loc pe 30 mai 2021, când bărbatul de 65 de ani şi-a primit acasă fiul, sosit la casa părintească de la Bucureşti, unde munceşte.

Efectul de bumerang al răzbunării

Cei doi au consumat alcool, iar la un moment dat tânărul şi-a amintit că fosta lui iubită,  cu care avusese o relaţie de doar două săptămâni, l-a părăsit şi s-a căsătorit cu un alt bărbat din Docani, Mihai Crăciun, de 35 de ani, cu care are acum şi doi copii gemeni.

Dornic de răzbunare, fiul bărbatului de 65 de ani a decis împreună cu tatăl său să meargă la casa bărbatului de 35 de ani şi să le aplice o corecţie atât lui, cât şi soţiei lui, pentru trădare în amor. Bărbatul vizat şi fratele său, de 41 de ani, au ieşit afară să-i potolească pe cei doi agresori care veniseră înarmaţi cu topoare  şi s-au înarmat şi ei cu arme albe similare.

În busculada creată, bărbatul de 65 de ani a fost lovit cu toporul în cap şi a fost transportat de urgenţă la Spitalul de Neurochirurgie din Iaşi cu diagnosticul ”traumatism cranio-cerebral, traumatism ocular şi comă de gradul IV”. A avut nevoie de zeci de zile de îngrijiri medicale pentru a-şi reveni.

Vă mai recomandăm să citiţi şi:

Crimă după o discuţie despre sex. Şi-a ucis verişoara când i-a spus că îl va reclama pentru viol

Crimă pentru câţiva lei. Şi-a ucis cumnatul cu o lovitură de cuţit în inimă şi l-a rănit grav pe fratele acestuia

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite