Jurnalista ameninţată să nu mai scrie despre Biserică: „Am făcut plângere la Poliţie, continuăm să documentăm“. Reacţia Patriarhiei Române

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Diana Oncioiu, jurnalistă la platforma independentă Dela0.ro şi colaboratoare la proiectul „Să fie lumină“, a anunţat că a depus plângere la Poliţie după ce marţi, 11 iunie, a fost ameninţată telefonic de o persoană necunoscută, care a atenţionat-o că îi „va rupe capul“ dacă va mai scrie despre afacerile private ale Bisericii şi despre ce fac preoţii.

”Am făcut plângere la Poliţie. Acum aşteptăm şi continuăm să documentăm”, a anunţat Diana Oncioiu pe pagina de Facebook a platformei ”Să fie lumină”, unde ieri a fost făcut public anunţul privind ameninţarea cu moartea. 

Tentativa de intimidare a Dianei Oncioiu vine în contextul în care, de mai multe luni, aceasta documentează un material despre abuzurile sexuale de la Seminarul Teologic din Huşi.

Deşi jurnalistul avertizat direct este Diana Oncioiu, în opinia colegilor de la ”Să fie lumină”, apelul s-a vrut a fi o atenţionare la adresa întregii echipe de reporteri, persoana apelantă indicând că trebuie să înceteze să mai scrie despre "ce fac preoţii".

”De luni de zile se fac eforturi serioase pentru a împiedica munca documentară a reporterilor Să fie lumină în chestiunea abuzurilor de la Huşi. Le vom relata pe toate la timpul lor. Veţi afla şi despre existenţa & funcţionarea unui sistem infernal de complicităţi, care implică instituţii de forţă ale statului român lucrând în favoarea intereselor BOR.”, afirmă cei de la ”Să fie lumină”.

Reacţia Patriarhiei: Asocierea BOR cu un asemenea deplorabil caz este moralmente autodescalificantă

Patriarhia Română a avut o reacţie în acest caz prin vocea purtătorului de cuvânt, Vasile Bănescu. Acesta respinge orice asociere a Bisericii Ortodoxe Române cu ameninţările pe care le-a primit ziarista Diana Oncioiu şi îşi exprimă speranţa că, „dacă gestul acesta este real”, autorul va fi identificat cât mai curând de către autorităţi.

„Niciun om trăitor in Biserică, niciun creştin real, niciun om integru sufleteşte nu poate comite, nici măcar într-o sinistră glumă, gestul abominabil al ameninţării cuiva cu moartea. Dacă gestul acesta este real, autorul lui va putea fi, sper, identificat cât mai curând de autorităţi. Orice încercare de obraznică sau programatică asociere a Bisericii Ortodoxe Române cu un asemenea deplorabil caz este moralmente autodescalificantă”, a afirmat Vasile Bănescu, într-un răspuns pentru HotNews.ro.

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite