FOTO Incident sinistru la Vaslui: zeci de morminte dintr-un cimitir au fost profanate de trei săteni beţi

FOTO Incident sinistru la Vaslui: zeci de morminte dintr-un cimitir au fost profanate de trei săteni beţi

O parte din distrugerile din cimitir şi doi dintre autori FOTO Ciprian Tamaş

Totul s-a petrecut în satul Şuletea, în noaptea de 4 spre 5 februarie 2019. Autorii distrugerilor fost identificaţi în cursul zilei de miercuri, după ce Poliţia a audiat zeci de persoane din cercul de suspecţi, toţi din localitatea menţionată.

Ştiri pe aceeaşi temă

Incident sinistru, în noaptea de 4 spre 5 februarie 2019, în satul vasluian Şuletea. Trei indivizi beţi au distrus circa 30 de morminte din cimitirul satului, motivul pentru care a făcut acest lucru fiind încă neclar. 

Crucile au fost smulse, rupte şi aruncate, gardurile au fost distruse, candelele sparte. Urmează să se stabilească dacă au fost furate părţi din monumentele funerare.

GALERIE FOTO

Grozăvia a fost descoperită marţi dimineaţă chiar de către preotul paroh din sat, care a sesizat autorităţile. Primul care a reacţionat a fost primarul comunei, Ciprian Tamaş, care a postat un mesaj pe pagina sa de pe o  reţea de socializare.

„Azi-noapte, cimitirul din Suletea a fost vandalizat! Aşteptăm Poliţia, sperăm să fie găsiţi nemernicii! Avem indicii pentru a ajuta ancheta Poliţiei! Să vă ferească Dumnezeu de blestemele oamenilor, doar ei ştiu ce sacrificii au făcut să poată cinsti memoria celor dragi plecaţi dintre noi!”, a postat primarul Ciprian Tamaş pe Facebook.

Poliţia a confirmat faptul că a fost declanşată o anchetă. „În cauză s-a întocmit dosar de cercetare penală pentru profanare de morminte şi cadavre, urmând a se stabili împrejurările în care s-au petrecut distrugerile”, a declarat Bogdan Gheorghiţă, purtătorul de cuvânt al IPJ Vaslui.

Deşi ancheta se anunţa dificilă, deoarece cimitirul se află departe de sat, iar faptele s-au petrecut, se pare, noaptea, autorii distrugerilor au fost descoperiţi în doar 24 de ore. Zeci de persoane au fost  chemate la audieri, iar după câte a confirmat primarul comunei, autorii vandalismelor au recunoscut.

„Personajele care ne-au făcut comuna de ruşine sunt Dranga Gheorghiţă, 31 de ani, Dranga Andrei, 17 ani şi Grecianu Ionuţ, 31 de ani”, a confirmat pentru „Adevărul” primarul Ciprian Tamaş.

Aceştia ar fi declarat în faţa anchetatorilor că erau foarte beţi şi că, din acest motiv, au găsit de cuviinţă că ar fi interesant să se distreze distrugând cimitirul.

Vestea despre distrugerea cimitirului a stârnit furie în localitatea Şuletea. Sătenii au declarat că autorităţile au obligaţia să-i pedepsească exemplar pe cei vinovaţi. Oamenii spun că nu este pentru prima oară când cimitirul din sat este profanat, însă aceasta este cea mai mare distrugere de până acum. Pagubele sunt estimate la câteva zeci de mii de lei. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: