Incendiu violent la un abator de păsări din judeţul Vaslui. 32 de pompieri cu opt autospeciale intervin la stingerea focului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
incendiu vanbet

Un incendiu violent a izbucnit miercuri, 2 ianuarie, la la un abator de păsări din localitatea Sălcioara-Banca, judeţul Vaslui. La faţa locului au fost suplimentate forţe de intervenţie, având în vedere că flăcările au cuprins o hală de 1.000 de metri pătraţi

UPDATE: Echipele ISU Vaslui încă intervin la locul incendiului. Potrivit reprezentanţilor ISU în hala afectată sunt locuri unde focul arde mocnit. 

”Se supraveghează zona în continuare şi se acţionează pentru lichidarea tuturor focarelor,unde se mai fumega,, astfel încât să nu se poate reaprinde sub acţiunea curenţilor de aer”, a precizat purtătorul de cuvânt al ISU Vaslui. 

Reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Vaslui au anunţat că au deschis un dosar penal în acest caz, pentru distrugere din culpă.

Incendiul izbucnit la Abatorul Vanbet a fost sesizat la 112 la ora 6.10.

UPDATE: Acesta este cel de-al treilea incendiu care afectează fermele omului de afaceri Fănel Bogos. În 2015, un depozit de furaje de la ferma pe care afaceristul o deţine în localitatea Rebricea a fost mistuit într-un incendiu devastator. Atunci, Bogos a acuzat sătenii, cu care se afla în conflict, că ar fi provocat dezastrul.

În 2017, un alt incendiu a afectat abatorul de păsări de la Sălcioara. Atunci, pagubele au fost mai reduse, incendiul distrugând doar acoperişul clădirii în care se aflau birourile administrative.

În 2018, afaceristul Fănel Bogos a fost ţinta unor jafuri suspecte, culminând în luna iunie cu furtul unui seif de 250 de kilograme, în care se aflau 1,1 milioane lei. Banii reprezentau salariile angajaţilor. Atunci afaceristul a anunţat că oferă o recompensă de 10.000 de euro, celui care va ajuta la prinderea hoţilor. Cazul nu a fost elucidat nici până în prezent.

Ştire iniţială: Incendiul a izbucnit miercuri dimineaţă la abatorul de păsări de la Sălcioara aparţine omului de afaceri Fănel Bogos. La faţa locului, reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Vaslui acţionează cu cinci autospecialele de lucru cu apă şi spumă, o autoscară şi trei autospecialele de primă intervenţie şi comandă. Au fost mobilizaţi 28 subofiţeri şi 4 ofiţeri. La faţa locului se află şi subprefectul Mircea Gologan.

Incendiul se manifestă la o hală de aproximativ 1.000 mp, în care se află produsele finite. Focarul este localizat, pompierii intervenind pentru lichidare.

Reprezentanţii ISU au suplimentat forţele de intervenţie pentru a limita extindere incendiului

Focul a izbucnit la hala în care se aflau produsele finite

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite