Ieşirea brutală a şefului PSD Vaslui: „Nu mă interesează 100.000 de răgălii adunate de undeva“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Liderul PSD Vaslui, Dumitru Buzatu, dezaprobă acţiunile manifestanţilor care au protestat în ultimele zile în România împotriva modificărilor aduse legislaţiei penale prin Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului Grindeanu. În opinia lui Buzatu, protestatarii sunt nişte ”răgălii”.

Liderul Organizaţiei Judeţene Vaslui a PSD, Dumitru Buzatu, consideră utilă convocarea, pentru joi, a Comitetului Executiv al partidului, având în vedere situaţia tensionată din ţară. Buzatu dezaprobă acţiunile participanţilor la manifestaţii, coordonate, în opinia sa, de ”indivizi care se ascund în dosul reţelelor de comunicare” şi de ”câţiva antrenori din instituţiile de represiune caracteristice statului capitalist”.

”Ideea de a dezbate câteva aspecte legate de situaţia actuală este una foarte bună. Spre deosebire de preşedintele Liviu Dragnea, eu fac parte din aripa talibană a PSD şi nu mă interesează nici măcar 100.000 de răgălii adunate de undeva. Mi-a fost foarte uşor să-i recunosc după răgetele pe care le scot şi am înţeles că este o facţiune ultrareacţionară care habar nu are de comportamentul democratic şi de valorile umanitare. Sunt indivizi care se ascund în dosul anonimatului reţelelor de comunicare şi, după părea mea, şi câţiva «antrenori» din instituţiile de represiune caracteristice statului capitalist”, a declarat, joi, pentru News.ro, preşedintele PSD Vaslui, Dumitru Buzatu.

Liderul social-democraţilor vasluieni a afirmat că el va susţine în partid ideea menţinerii actualului guvern, care ”să aibă tăria să reziste tuturor manipulărilor”.

”Eu sper ca guvernul popular, care s-a instalat după alegerile din 11 decembrie, să aibă tăria să reziste tuturor manipulărilor pentru că o abdicare în acest moment va da câştig, şi aici utilizez o expresie care nu-mi aparţine mie, ci unui scriitor american prestigios, imbecililor”, a conchis Buzatu.

Cine este Dumitru Buzatu

Dumitru Buzatu (60 ani) ţine în mâini frâiele judeţului Vaslui de pe diferite funcţii şi fotolii încă din 1992. Provenit din judeţul Iaşi, din Ruginosa, Dumitru Buzatu şi-a început cariera profesor de marxism şi leninism în liceele vasluiene. Încă din 1990 s-a înregimentat la FSN, apoi a trecut la PDSR alături de idolul său Ion Iliescu. Astfel a început o carieră politică care i-a adus mari satisfacţii, putere şi averi.

În urma primelor alegeri democratice din România a ajuns deputat de Vaslui, în 1992. Debutul a fost timid, fără a ieşi în evidenţă. Doar 14 luări de cuvânt şi o interpelare a avut în primul mandat. Din cel de-al doilea mandat din trei deţinute a devenit mult mai activ în Parlamentul României chiar dacă toate proiectele legislative iniţiate de el în perioada 1996-2000 au fost respinse. A primit votul plenului doar legea privind sistemul de stabilire a salariului de bază în sectorul bugetar şi al îndemnizaţiilor pentru persoanele care ocupă funcţii funcţii de demnitate publică.

În 2004 a revenit la Vaslui. După trei mandate de deputat a ajuns vicepreşedinte al Consiliului Judeţean  Vaslui timp de două mandate. Din 2012 este preşedintele CJ Vaslui.

Viaţă de bugetar, avere importantă

Toată activitatea profesională a desfăşurat-o ca angajat al statului, fie că a fost profesor ori parlamentar. A reuşit să dobândească o averea cosiderabilă alături de soţia lui, Gabriela Creţu, actualmente senator PSD de Vaslui. Investiţiile în agricultură s-au dovedit a fi profitabile. Potrivit declaraţiei de avere semnată şi depusă în iunie 2013, Dumitru Buzatu are mai multe terenuri în judeţele Vaslui şi Suceava. Două dintre terenuri sunt în comuna vasluiană Zăpodeni de 7.200 mp (achiziţionat în 2005) şi altul în suprafaţă de 43.050 mp cumpărat în 2006. Alte terenuri le deţine în comuna Ştefan cel Mare cumpărate în anul 2009, respectiv în 2010. Primul este în suprafaţă de 10.400 mp, celălalt ceva mai mic: 10.000 mp. În comuna Şaru Dornei din Suceava are două terenuri. Primul l-a cumpărat în 2008 (10.000 mp), celălalt un an mai târziu, în suprafaţă de 20.000 mp.

El a mai declarat şi averea aflată pe numele soţiei Gabriela Creţu (foto jos): un teren intravilan în Vaslui în suprafaţă de 1.465 mp cumpărat în 2001. De asemenea, ea mai deţine două apartamente în oraşul reşedinţă de judeţ şi unul în Bucureşti. Un apartament cumpărat în 1992 are doar 44 mp, celălalt, achiziţionat în 2002 are 172 mp. Cel din Bucureşti a fost achiziţionat în 2011 şi are 78 mp.

Buzatu conduce un autoturism Lada fabricat în 2008. Nu a declarat că ar avea bijuterii, tablouri sau alte opere de artă. Preşedintele CJ Vaslui are şi depozite în bănci în valoare totală de peste 33.600 lei.

Dumitru Buzatu mai are acţiuni sau părţi sociale în societăţi comerciale: la Racova SA (valoare 6350 euro) şi SC CONSBIT SRL Vaslui (100 lei). În 2007 a făcut un împrumut de 20.000 euro cu scadenţă în 2027. 

Fiul, director la o societate în subordinea tatălui

Preşedintele CJ Vaslui a avut mare grijă să-i asigure viitorul fiului său, Tudor (foto sus). Acesta ocupă un post călduţ de director executiv al Centrului de Resurse pentru Afaceri Vaslui (CRAV), înfiinţat în 2009. Centrul de Afaceri este o societate care aparţine în proporţie de 70% Consiliului Judeţean, şi 30% Consiliului Local. În plus, Tudor Buzatu îşi urmează tatăl şi pe plan politic. Dacă Dumitru Buzatu conduce Organizaţia Judeţeană a PSD, fiul său este preşedintele Organizaţiei de Tineret a PSD Vaslui. ”Eu sunt mândru că sunt fiul părinţilor mei. Oamenii au ales dupã cum au crezut, nu am fost pus în functie de către tatãl meu, am fost ales de colegii de partid. Nu au mai existat familii de politicieni în România? Nu suntem noi la nivelul familiilor istorice din România, însă mã mândresc cu ceea ce a realizat familia mea în politică”, declara Tudor Buzatu după alegerea sa ca preşedinte al tineretului social-democrat.

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite