Hoţii de curent de la E-On. Percheziţiile din Bârlad privind furtul de energie electrică s-au lăsat cu reţinerea unor salariaţi ai firmei de distribuţie

Hoţii de curent de la E-On. Percheziţiile din Bârlad privind furtul de energie electrică s-au lăsat cu reţinerea unor salariaţi ai firmei de distribuţie

În urma zecilor de percheziţii, nouă persoane au fost reţinute

Nouă persoane au fost reţinute de anchetatori în urma percheziţiilor domiciliare efectuate duminică, 23 august, pe raza municipiului Bârlad, a comunelor arondate şi pe raza oraşului Murgeni. Procurorii au cerut arestarea preventivă.

Ştiri pe aceeaşi temă

În urma probatoriului administrat, Radu Bîlbîie (46 ani) şi Constantin Neacşu (47 ani), din municipiul Bârlad, Costel Olaru (48 ani), din oraşul Murgeni, Ovidiu Iordache (36 ani), din comuna Pogoneşti, Daniel Munteanu (24 ani), din comuna Zorleni, au fost reţinuţi pentru o perioada de 24 ore.

De asemenea, prin extinderea cercetărilor, s-a stabilit faptul că în perioada iunie 2014- iunie 2015, Marian Florea (26 ani), Andrei Cozma (20 ani), Petronel Irod (18 ani) şi Constantin M. (16 ani), au participat, sub diferite forme, la sustragerea de stâlpi metalici zincaţi şi a altor componente de susţinere a stâlpilor (cabluri şi întinzători) care aparţineau unei societăţi comerciale din municipiul Iaşi.

„Anchetatorii au stabilit faptul că, în perioada 2014-2015, B. Radu, N. Constantin, angajaţi ai companiei de distribuţie a energiei electrice, în complicitate cu un alt angajat al companiei şi alte două persoane care au fost angajate la această companie, împreună cu I. Ovidiu, M. Daniel, O. Costel, angajaţi ai unei firme care  prestează activităţi pentru compania de distribuţie a energiei electrice, în diferite modalităţi, citiri eronate ale indecşilor, racordări ilegale, modificarea sau înlocuirea sigiliilor plombelor metrologice, înlocuirea de contori, au produs prejudicii companiei de peste 400. 000 lei”, a spus Loredana David, responsabil mass-media în cadrul IPJ Vaslui.

Amintim că duminică, 23 august, poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ)  Vaslui, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Bârlad, în colaborare cu reprezentanţi ai unei companii de distribuţie a energiei electrice, au efectuat 80 de percheziţii domiciliare, pe raza municipiului Bârlad, a comunelor arondate şi pe raza oraşului Murgeni.  Prejudiciu cauzat prin activitatea infracţională a acestor persoane a  fost estimat la o valoare de aproximativ 400.000 de lei.

Peste 40 de persoane bănuite de săvârşirea infracţiunilor de furt, fals material în înscrisuri oficiale, uz de fals şi deteriorarea, modificarea fără drept sau blocarea funcţionării echipamentului de măsurare a energiei electrice livrate ori modificarea fără drept a componentelor instalaţiilor energetice privind energia electrica şi gazele naturale au fost conduse la sediul Poliţiei municipiului Bârlad în vederea audierii.

Şi faţă de aceste persoane a fost luată măsura reţinerii pentru 24 ore.

Luni, 24 august, procurorul de caz va solicita instanţei de judecată arestarea preventivă a acestor persoane.

În continuare se efectuează cercetări pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale şi identificarea altor persoane implicate în activitatea infracţională, faţă de care să fie propuse măsuri legale.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările