Hoaţe încă din copilărie: două minore din Bârlad furau cercei de la fetiţe

Hoaţe încă din copilărie: două minore din Bârlad furau cercei de la fetiţe

Cele două perechi de cercei valorau 450 de lei FOTO:adevarul

Două minore din Bârlad, în vârstă de 17 şi, respectiv, 13 ani, sunt principalele suspecte în două cazuri de tâlhărie asupra altor fetiţe cărora le-au furat cerceii din urechi. Fata de 17 ani a ajuns în faţa instanţei, iar acum are interdiciţie de a părăsi oraşul.

Potrivit Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Vaslui, totul a ieşit la iveală după ce părinţii unei fetiţe de 7 ani a făcut o plângere. Poliţiştii de la Biroul de Investigaţii Bârlad au demarat cerctări şi nu micâ le-a fost mirarea când au descoperit câ tâlharii sunt de fapt două fete, de 17 şi 13 ani, ambele din aceeaşi localitate. 

Cele două hoaţe aveau o metodă ingenioasă de a păcăli fetiţele mai mici pentru a le putea lua bijuteriile. Se împrieteneau, le propuneau să se joace împreună, după care le ademneau în scări de bloc unde, una din ele ţinea victima, iar cealaltă le lua cerceii din urechi. 

Astfel, două fetiţe, de 7 şi 9 ani, au fost tâlhărite, prejudiciul cauzat fiind de aproximativ 450 de lei. 

„Faţă de minora în vârstă de 17 ani, poliţiştii de investigaţii criminale au dispus măsura reţinerii, ulterior aceasta fiind prezentată la Parchetul de pe lângă Judecătoria Bârlad, respectiv Judecătoria Bârlad cu propunerea de arestare preventivă“, ne-a declarat Mihaela Ştraub, purtătorul de cuvânt al IPJ Vaslui. 

Judecătoria Bârlad a dispus faţă de adolescenta hoaţă măsura preventivă de obligare a nu părăsi localitatea.

Citeşte şi:

Minor de 14 ani din Bârlad arestat preventiv pentru tâlhărie şi furt

Infractori la doar 13 ani! Bandă de tâlhari minori din Bârlad prinsă de poliţişti

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările