VIDEO Grindina a făcut ravagii în satele din Vaslui. Ro-alert a transmis avertizarea cod roşu de vreme severă la o oră după declanşarea urgiei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
inundatii vaslui

O ploaie torenţială cu grindină a produs pagube importante în judeţul Vaslui. Cei mai afectaţi sunt agricultorii ale căror culturi au fost compromise de gheaţa de mari dimensiuni.

Judeţul Vaslui s-a aflat sub atenţionare cod roşu de vreme severă, ce a ieşit din vigoare vineri, 7 iunie, la ora 21.30. Avertizarea ce viza precipitaţii abundente, grindină şi descărcări electrice a fost trasnmisă şi prin sistemul Ro-alert. Aceasta a fost transmisă la ora 20.26, la mai bine de o oră de când în judeţul Vaslui natura deja se dezlănţuise. 

Cea mai afectată zonă a judeţului a fost Vutcani-Banca. 

În comuna Vutcani, mai bine de jumătate de oră grindina, de mari dimensiuni, a căzut fără întrerupere. Grădinile localnicilor, dar şi culturile de pe câmp sunt grav afectate, unele dintre ele fiind complet compromise.

O viitură a adus aluviuni şi pe Drumul European DE 581, între localităţile Sârbi-Banca. Circulaţia în zonă se desfăşoară cu dificultate, însă potrivit reprezentanţilor Inspectoratului Pentru Situaţii de Urgenţă, la faţa locului intervin lucrătorii de la Drumuri Naţionale.

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite