Gardian  de la Penitenciarul din Vaslui, bătut şi zgâriat pe faţă şi pe mâini de un deţinut bolnav de SIDA

Gardian  de la Penitenciarul din Vaslui, bătut şi zgâriat pe faţă şi pe mâini de un deţinut bolnav de SIDA

Deţinutul a spart şi geamul unui hidrant FOTO: arhiva adevarul

Un gardian angajat la Penitenciarul din Vaslui a ajuns, marţi seara, la spital după ce a fost agresat de un deţinut. Bărbatul lipsit de libertate, infectat cu virusul HIV, l-a zgâriat pe mâini şi pe faţă pe gardian, iar viaţa acestuia din urmă este în pericol.

Ştiri pe aceeaşi temă

Potrivit stirilorprotv.ro, deţinutul, un bărbat de 42 de ani din Bacău, a devenit violent din cauza unei decizii potrivnice date de instanţa de judecată atunci când el a cerut eliberarea sa condiţionată. După ce şi-a dat jos pantalonii şi în faţa magistraţilor, deţinutul a ţinut să se răzbune şi pe cei care îl păzesc în spatele gratiilor.

Nervos, puşcăriaşul a spart geamul unui hidrant, a scos furtunul pe care, ulterior, l-a aruncat către gardieni. Unul dintre ei a încercat să îl imobilizeze, însă a fost rănit în momentul în care încerca să îl liniştească pe deţinut.

„Supraveghetorii de pe secţie au încercat să îl imobilizeze, s-a produs o învălmăşeală în urma căreia deţinutul şi agentul s-a tăiat în geamul de la hidrant“, a declarat Nicolae Toma, purtătorul de cuvânt al Penitenciarului Vaslui.

Deţinutul, cunoscut în evidenţele medicale ca fiind bolnav de SIDA, avea de ispăşit 450 de zile de închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de furt. Chiar dacă rănile provocate gardianului nu sunt grave, agentul, în vârstă de 39 de ani, va trebui să aştepte şase luni pentru a vedea dacă a fost şi el infestat cu virusul HIV.

„Deţinutul este HIV pozitiv şi este cunoscut şi afecţiuni psihice, dar face tratament“, a precizat şi doctorul Luminiţa Ghiur, medic UPU Vaslui. 

Pe 20 decembrie, deţinutul violent urmează să se elibereze din închisoare. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: