Gafele baronului Titi Constantinescu, din Bârlad. Primarul PSD care a ajuns vedetă cu limbajul de golan: „Îmi bag... în neamul lui. V-aş împuşca pe toţi!”

Gafele baronului Titi Constantinescu, din Bârlad. Primarul PSD care a ajuns vedetă cu limbajul de golan: „Îmi bag... în neamul lui. V-aş împuşca pe toţi!”

Constantin Constantinescu, Agafiţă Dandanache al zilelor noastre FOTO Adevărul

Constantin Constantinescu, primarul de Bârlad, a reuşit să gafeze în 2014 cât în cei zece ani de mandat. Edilul a fost filmat în cadrul unor evenimente publice folosind un limbaj de mahala. Vor rămâne celebre ameninţările cu moartea la adresa ziariştilor şi consilierilor locali

Ştiri pe aceeaşi temă

Un primar dintr-unul din cele mai sărace oraşe ale ţării a reuşit să scandalizeze opinia publică naţională cu o suită de ieşiri necontrolate care nu-i fac cinste. Primarul Constantin Constantinescu de la Bârlad şi-a făcut o reputaţie greu de egalat în urma ieşirilor publice necontrolate pe care le-a avut în decursul timpului. O retrospectivă a declaraţiilor grosolane făcute în 2014, an în care a ajuns în atenţia presei naţionale în repetate rânduri pune în evidenţă caracterul grosolan al primului om al Bârladului.

“Îmi bag p*** în gura lui”

Primarul de la Bârlad a ajuns cunoscut la nivel naţional în octombrie 2013 când a apărut în presă o înregistrare făcută de Vremea Nouă. Nea’ Titi şi-a dat drumul la gură mai ceva ca-n şatră. Întrebat dacă va face recurs împotriva unei sentinţe a judecătorilor vasluieni, Constantinescu a răspuns: “Nu ştiu. Nu pot spune până nu o primesc decât că aş dori ca acest individ (n.red. George Epurescu) un cetăţean f***t, nef***t, îmi bag p**a în gura lui şi în neamul lui... sau nu, sau nu... să citească poziţia mea faţă de gazele de şist pe Bârlad. Şi eu sunt pentru chestiunea asta, şi eu sunt pentru manifestaţii de genul ăsta chiar în Bârlad, în zona centrală, dar nu toată ziua bună ziua”, spune Constantinescu pentru jurnaliştii de la cotidianul citat.

Pentru angajaţii Primăriei Bârlad, acest limbaj este arhicunoscut, Titi Constantinescu folosindu-l la adresa oricui îi iese în cale atunci când este nervos. De departe, în 2014 a avut cele mai multe răbufniri. Toate au avut loc fie în cadrul şedinţelor de Consiliu Local sau în  conferinţe de presă. Nu aţinut cont că vorbele sale pot fi interpretate ca fiind ameninţări cu moarte ori calomnii.

“V-aş împuşca pe toţi”

Pe 27 martie 2014, cu puţin timp înaninte de începrea unei şedinţe a Consiliului Local (CL) Bârlad, Constantinescu le spunea tuturor celor prezenţi: „A venit domnul Adiguzel (investitorul străin care a cerut consiliului local un teren intravilan pentru a ridica o fabrică de ansamblat tractoare - n.r.) şi mi-a zis că o va face la Craiova. Dacă băieţii nu vor, asta este. Mulţumim Cezara (Cezara Mironică, şef secţie Bârlad al cotidianului „Vremea Noua”), mulţumim domnilor! Asta este! V-aş împuşca pe loc domnilor! V-aş scoate din oraş şi v-aş împuşca… V-aş scutura şi iar v-aş împuşca, încă o dată!”.

VEZI AICI FILMAREA CU CONSTANTIN CONSTANTINESCU AMENINŢÂND CONSILIERII LOCALI ŞI JURNALIŞTII

Ziarista trimisă pe centură

Câteva luni mai târziu, la finele lunii august, primarul de Bârlad a bruscat o ziaristă şi i-a spus că meseria ei este ar putea fi pe “stradă sau şoseaua de centură”. Totul a plecat de la nemulţumirea edilului faţă de cotidianul la care lucra ziarista jignită pentru simplul motiv că a apărut cu câteva zile înainte un articol critic la adresa sa. Primarul a încercat să o dea afară din conferinţa de presă pe motiv că ar fi lucrat la un ziar pirat. Pentru că aceasta a refuzat, Constantinescu a spus despre aceasta că lucrează, probabil, pe şoseaua de centură sau pe stradă. În final, după o discuţie mai aprinsă, primarul Constantin Constantinescu a plecat de la propria-i conferinţă de presă.

Vedeţi aici scena filmată în care primarul Bârladuluui jigneşte o ziaristă 

“I-ai dat o pâiniţă animalei!”

O altă ieşire similară a avut-o în şedinţa CL din octombrie. Iritat că un consilier local a cerut anumite clarificări despre unul din proiectele propuse spre aprobare, despre care nu s-a discutat anterior cu cei din opoziţie, primarul Constantinescu a ridicat tonul ameninţător. “Domnu'... Nu mă mai provocaţi atâta cu presa dumnevoastră de rahat ! Eşti satisfăcut, are Cezara (n. r. Cezara Mironică - Vremea Nouă) ce să scrie, da ? I-ai dat o pâiniţă animalei ! Uite ! Uite animalu' ce satisfăcut e ! Uite animalu' ce satisfăcut e".

VIDEO cu replicile grosolane al primarului Constantinescu

“Ieşi afară porcule”

Replicile jignitoare au fost adresate şi directorilor din instituţiile subordonate. Ştefan Constantinciu, fostul manager al Spitalului Municipal de Urgenţă "Elena Beldiman" Bârlad, a ţinut să facă public comportamentul primarului Constantinescu în ultima zi de mandat. Acesta şi-a dat demisia ca urmare a presiunilor politice făcute asupra lui. Nu a putut să depăşească umilinţele la care a fost supus chiar din partea primarului Constantinescu şi a spus public cum era tratat de către edil: "La o discuţie de comun acord anunţată, am fost cu membrii Comitetului Director în biroul primarului, cerându-i suport pentru reabilitarea Psihiatriei şi a TBC-ului. Noi aveam soluţii şi încercam să le integrăm, să facem un plan de expertizare, de proiectare, de obţinere de fonduri şi finalizare cu reabilitarea. Lucrurile s-au derulat cam aşa: <Mie nu-mi trebuie spital de urgenţă la Bârlad, mie nu-mi trebuie spital, ieşi afară porcule !>, rămânând în sală doar membrii Comitetului Director".

Video cu declaraţia integrală a lui Ştefan Constantinciu

Citeşte şi:

VIDEO Cum a ajuns un traseist politic să ţină hăţurile Bârladului. Povestea baronului roşu cu „liberalism prin vene”

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările