„Fotografia, cultura în imagini“, proiect educativ organizat de clubul Rotaract

„Fotografia, cultura în imagini“, proiect educativ organizat de clubul Rotaract

Ei sunt câştigătorii concursului de fotografie FOTO: Ionuţ Balaban

La iniţiativa clubului Rotaract Vaslui, elevii de liceu din tot judeţul s-au întrecut într-un concurs de artă fotografică, intitulat sugestiv „Fotografia, cultura în imagini“, un proiect finanţat de Consiliul Judeţean Vaslui.

Asociaţia Club Rotaract Vaslui, a demarat acest proiect din dorinţa de a trage un semnal de alarmă asupra nevoii de ecologizare a mediului în care trăim. La activităţile proiectului au participat cadre didactice şi elevi din toate liceele judeţului, care au surprins, prin fotografie, efectele pozitive şi negative ale intervenţiei omului asupra mediului înconjurător.

Scopul proiectului a fost stimularea participării reprezentanţilor tinerei generaţii la valorificarea şi diversificarea ofertei culturale a judeţului Vaslui şi în stimularea interesului pentru studiul geografiei şi mediului înconjurător. 

„Suntem deosebit de onoraţi datorită prezenţei într-un număr foarte mare a elevilor şi profesorilor, la concurs fiind înscrise mai bine de 250 de fotografii din tot judeţul. A fost o ocazie foarte bună prin care elevii şi-au putut exprima talentul fotografic, dar şi grija pentru mediul înconjurator. Cu sprijinul juriului din care au făcut parte fotografi profesionişti şi membri Rotaract şi Rotary Vaslui, au fost alese 50 de fotografii finale care au fost expuse la Casa de Cultură. Câştigătorii au fost premiaţi în bani, diplome şi adeverinţe de participare pentru profesori“, ne-a declarat Anca Volocariu, preşedintele clubului Rotaract Vaslui.

Proiectul s-a desfăşurat în colaborare cu Primăria Vaslui, Inspectoratul Şcolar General Vaslui, Clubul Rotary Vaslui. 

Citeşte şi:

Lacul Mânjeşti, zonă ecologizată de Clubul „Rotaract“ Vaslui GALERIE FOTO

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: