FOTO VIDEO Adevărul despre Pungeşti. Americanii, gazele şi răzeşii din Siliştea

FOTO VIDEO Adevărul despre Pungeşti. Americanii, gazele şi răzeşii din Siliştea

Poliţia şi Jandarmeria sunt prezente zi şi noapte pe străzile din Pungeşti FOTO: Adevărul

O echipă „Adevărul“ a mers la Pungeşti, judeţul Vaslui, şi vă prezintă tabloul general al situaţiei provocate de începerea lucrărilor pentru explorarea gazelor de şist în comună.

De când americanii de la Chevron s-au hotărât să instaleze la Pungeşti prima sondă de explorare a gazelor de şist din România, comuna vasluiană a devenit purtătoarea unui însemnat zăcământ de controverse. Guvernul vorbeşte despre o mult-râvnită independenţă energetică, activiştii de mediu anunţă un dezastru ecologic, americanii promit locuri de muncă şi bani la buget, iar localnicii se tem că vor rămâne fără apă şi aer şi că îşi vor găsi, în mod inevitabil, sfârşitul. Din tot acest perimetru, adevărul pare mai greu de extras decât o resursă îngropată la mii de metri adâncime.

VEZI AICI UN REPORTAJ MARCA „ADEVĂRUL“ DESPRE SITUAŢIA DIN PUNGEŞTI

În ediţia de mâine, „Adevărul“ vă invită să citiţi un interviu exclusiv cu primarul comunei Pungeşti, Mircia Vlasă.

Citeşte şi:

FOTO VIDEO Comuna Pungeşti, declarată „zonă specială de siguranţă publică“

FOTO VIDEO O juristă în drept european cere ridicarea în regim de urgenţă a restricţiilor de circulaţie impuse la Pungeşti

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: