FOTO Ritmurile Tinereţii, un festival de tradiţie la Vaslui, organizat din banii copiilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Primii care au urcat astăzi pe scenă au fost preşcolarii
Primii care au urcat astăzi pe scenă au fost preşcolarii

Astăzi, la Casa de Cultură "Constantin Tănase" din Vaslui s-a dat startul celei de-a XXI-a ediţie a Festivalului de dans şi gimnastică pentru copii şi adolescenţi "Ritmurile Tinereţii". Organizat de Casa de Cultură, Primăria Vaslui, Inspectoratul Şcolar Judeţean şi Asociaţia Judeţeană „Sportul pentru Toţi”, festivalul este susţinut financiar de însăşi participanţii.

Dacă anul trecut, fiecare copil trebuia să plătească 5 lei, bani în care erau incluse taxa de participare şi un bilet de intrare, anul acesta oraganizatorii au ridicat tariful la 10 lei. Şi cum la festival participă 144 de formaţii, făcând o medie de cel puţin 10 copiii într-un grup, sumele adunate de Casa de Cultură de pe urma evenimentului nu sunt de neglijat. Bani la care se aduagă şi cei obţinuţi din vânzarea biletelor de intrare. Conducerea instituţiei invocă faptul că se autofinanţează, iar banii strânşi de la participanţi sunt folosiţi atât pentru plata utilităţilor, salariile angajaţilor, cât şi pentru remunerarea membrilor juriului şi pentru asigurarea unui decor deosebit. Dana Visu, directorul interimar al Casei de Cultură, ne-a dat asigurări că în acest an condiţiile în care dansatorii îşi vor prezenta actul artistic au fost îmbunătăţite. La fel şi decorul. Din păcate însă, imaginea oferită astăzi de sala de spectacole a Casei de Cultură "Constantin Tănase" este departe de a prezenta o înfrumuseţare evidentă, iar preţisoul decor reprezintă o pânză neagră pe care sunt scrise stilurile de dans.
Acelaşi director ne-a dat asigurări că dacă vor fi copii sau părinţi care nu au bani să îşi cumpere bilete, nu se va face un capăt de ţară şi li se va permite accesul. De ce să fie puşi însă aceştia în situaţia de a cerşi? A fost o întrebare la care directorul Casei de Cultură nu a putut oferi o explicaţie plauzibilă.
„Suntem o instituţie care supravieţuim numai prin autofinanţare, din acest motiv s-au stabilit aceste taxe. Au fost situaţii în care doamne învăţătoare sau educatoare ne-au spus că din 20 de copii, 10 nu pot plăti şi le-am acceptat participarea. Iar dacă la intrare vor fi persoane care nu vor putea plăti biletul, nu vor fi lasaţi pe dinafară.”, a declarat Dana Visu, directorul Casei de Cultură.

Dublarea taxei de participare la Festivalul Ritmurile Tinereţii a făcut ca, faţă de ediţia de anul trecut numărul participanţilor să scadă considerabil. Pe lângă taxa de participare, biletele de intrare, părinţii sunt cei care scot bani din buzunar şi pentru costumaţiile necesare momentului artistic, iar în unele cazurI şi pentru coregrafi care să îi pregătească pe cei mici.
 

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite