FOTO Un preot şi-a amplasat prisaca în cimitir. Sătenii se plâng că nu mai pot aprinde o lumânare la morminte, din cauza albinelor care îi atacă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste 30 de stupi sunt amplasaţi în cimitirul din satul Râşniţa, din comuna vasluiană Laza, prisaca, potrivit localnicilor, aparţinând preotului paroh Andrei Creţu.

Localnicii care au mormintele celor dragi în cimitirul din sat susţin că preotul şi-a amenajat prisaca pe terenul din cimitir de mai mulţi ani şi, deşi i-au adus la cunoştinţă că sunt înţepaţi de albine, acesta nu a luat nicio măsură, recomandându-le să nu se parfumeze când intră în cimitir.

Recent, pe 5 mai, un bărbat care a mers să aprindă o lumânare la mormântul părinţilor a fost atacat de mai multe albine, fiind înţepat în zona capului. Bărbatul, care suferă de mai multe afecţiuni cronice, a scăpat cu fuga, dar cu ”faţa desfigurată”. 

”Preotul face cam ce vrea el aici, oamenii sunt bătrâni, nu îndrăznesc să-l reclame ”că-i părintele şi se supără”. Dar nu este normal ceea ce face. Când i-am spus că nu putem ajunge la morminte din cauza albinelor, ne-a îndrebat dacă ne-am parfumat înainte de a veni în cimitir. El consideră probabil că acest cimitir este al lui şi face ce vrea cu el. Ne-a spus că o să pună un afiş prin care să atenţioneze oamenii că acolo sunt amplasaţi stupi”, a declarat, indignat, unul dintre localnici.

Imagine indisponibilă

Sătenii din Râşniţa susţin că de frica albinelor merg la morminte, seara, pentru că ziua este un real pericol. ”Eu sunt din Vaslui şi vin la sfârşit de săptămână la casa părintească. Am mers în cimitir, aveam o pălărie cu roşu pe ea. Nu am mai apucat să pun lumânările că a tăbărât roiul de albine. Am lăsat totul şi am fugit. M-am întors pe înserat”, afirmă un alt bărbat.

Preotul nu a putut fi contactat pentru a oferi un punct de vedere. Reprezentanţii Protoieriei Vaslui au precizat că vor declanşa verificări, pentru a cerceta situaţia de la Biserica din Râşniţa. În opinia protopopului Adrian Chirvase, faptul că preotul Creţu se ocupă şi de albinărit este unu lucru bun, însă amplasarea stupilor în cimitir nu este permisă, având în vedere că albinele pot fi un pericol pentru enoriaşii care vin la biserică.

Alături de cimitirul din Râşniţa se află şi biserica, precum şi un prăznicar FOTO Simona VOICU

Imagine indisponibilă
Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite