FOTO Centru SPA şi cinematograf 3D, investiţiile din banii publici ai Bârladului, scoase la licitaţie

FOTO Centru SPA şi cinematograf 3D, investiţiile din banii publici ai Bârladului, scoase la licitaţie

Piscina din incinta Centrului SPA deţinut de Primăria Bârlad FOTO Sabina Ghiorghe

Fosta Baie publică şi Cinematograful Victoria din Bârlad, clădiri reabilitate de municipalitate cu bani împurmutaţi de la CEC, vor fi concesionate unor întreprinzători privaţi. Procedurile privind licitaţia celor două afaceri la cheie vor demara la finele lunii octombrie

Ştiri pe aceeaşi temă

Investiţia s-a ridicat la aproximativ 2.5 milioane euro (11 milioane lei noi). Primăria Bârlad, în calitate de beneficiar şi Urban Proiect, firma de construcţii care a realizat reabilitarea clădirilor, au semnat recepţia parţială.

În paralel se fac demersuri pentru mobilarea şi dotarea cu echipamente specifie fiecărei clădiri. Împrumutul pentru reabilitarea clădirilor şi dotarea interiorului a fost făcut prin intermediul Direcţiei Pieţelor, Parcărilor şi Cimitirelor (DPPC). Banii au fost împrumutaţi de la CEC cu rambursare în 25 de ani.

Recepţia finală şi întocmirea caietului de sarcini pentru licitaţii vor fi făcute la finalul lunii următoare. Licitaţiile vor avea loc în noiembrie-decembrie, ulterior vor fi deschise şi publicului.

Afaceri la cheie

“Să vedem dacă vom găsi investitori privaţi să administreze cele două clădiri, dacă nu, Cinematograful va fi administrat de Direcţia Pieţelor, iar Centrul de revitalizare corporală va fi dat spre administrare spitalului bârlădean. Taxele, impozitele şi redevenţele sunt uriaşe, nu ştiu cine se înhamă la aşa ceva”,a declarat primarul Constantin Constantinescu.

Încă din mijlocul verii s-au arătat interesaţi să concesioneze Centrul SPA mai mulţi întreprinzători privaţi. Au venit afacerişti din Bacău, dar şi din alte judeţe. Cel mai probabil, acesta va fi preluat de un om de afaceri din Bârlad. “Sper să pună botul Dobro (n.r. Dan Dobrovolschi, afacerist din cercul primarului)”, a spus Constantinescu ziariştilor cu prilejul prezentării celor două mari realizări ale oraşului.

Edilul a justificat nevoia de a face investiţii de fiţe din bani împrumutaţi. Potrivit edilului, DPPC Bârlad înregistrează anual profituri semnificative, bani care se duc în mare parte la bugetul de stat. Prin realizarea împrumutului necesar reabilitării celor două clădiri, respectiv obligarea la plata ratelor către CEC, banii rămân, de fapt, oraşului: “Banii pentru împrumutul făcut vor fi returnaţi din profitul net. Cel puţin jumătate din profit se ducea la stat, aşa măcar am făcut investiţii pentru oraş”.

Avem SPA, dar nu ne permitem

Centrul de revitalizare corporală şi loisir, noua denumire dată fostei băi comunale, este considerat de mulţi bârlădeni un moft la care nu vor avea acces. “Să se ducă tineretul şi bogătanii. Doar nu o să ne punem noi costumele de baie să ne bată asistentele pe spate cu măturiţa şi să ne stropească cu parfumuri. Astea nu-s pentru noi. Abia ne permitem medicamentele”, a spus, pentru “Adevărul”, Dumitu Crăciun, pensionar.
Redeschiderea cinematografului este aşteptată cu interes de tineri, dar şi de populaţia adultă. “N-am mai văzut un film pe ecran mare de 20 de ani. Aşteptăm să se deschidă cât mai repede, să fie filme bune”, a spus alt bârlădean.

Întâi mofturi, apoi utilul

Municipalitatea bârlădeană are în plan şi reabilitarea pieţei centrale, dar nu se grăbeşte să investească. “Modernizarea pieţei centrale o avem în vedere pentru 2017-2020 cu bani de la Uniunea Europeană. Dacă nu se poate cu bani europeni, o vom renova tot din profitul anual al pieţei”, a spus Constantinescu.

Citeşte şi:

FOTO Investiţii de fiţe la polul sărăciei: jacuzzi şi cinema 3D. Bârladul, îndatorat pentru 25 de ani pentru saună şi piscină

FOTO Cum au transformat romii un cartier nou în ghetou

FOTO VIDEO Traiul de ev mediu al bârlădenilor: cartiere întregi din buricul târgului, îngropate în noroi. „Mi-e ruşine să primesc în vizită rudele de la ţară”

FOTO VIDEO Bârladul sub ape. Ploaia torenţială a inudat toate străzile oraşului

FOTO VIDEO Noapte albă pentru bârlădeni. Ploaia torenţială din ultima noapte a inundat mai multe case: „În centru sunt flori, la noi – mocirlă“

Cinema Bârlad FOTO Sabina Ghiorghe

Imagini din aceeasi galerie
  • Cinema Bârlad FOTO Sabina Ghiorghe
  • Jacuzzi pe bani publici, la Bârlad FOTO Sabina Ghiorghe
  • Sauna din incinta Centrului SPA Bârlad FOTO Sabina Ghiorghe
  • Singura piscină acoperită din Bârlad ets eîn incinta Centrului SPA FOTO Sabina Ghiorghe
  • Cinematograful este prevăzut cu o sală de 166 locuri FOTO Sabina Ghiorghe
  • Cinematograful este prevăzut cu o sală de 166 locuri FOTO Sabina Ghiorghe   
  • Constantin Constantinescu şi Viorel Dumitraşc, adminsitratorul Urbanproiect FOTO Sabina Ghiorghe
  • Singura piscină acoperită din Bârlad ets eîn incinta Centrului SPA FOTO Sabina Ghiorghe  
  • Titi Constantinescu, primarul Bârladului FOTO Sabine Ghiorghe
Distribuie imaginea

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările