FOTO „Cacaina cea lin curgătoare” în care se oglindeşte mizeria Bârladului. Ce se ascunde dincolo de jardinierele de pe podul aflat sub nasul aleşilor locali

FOTO „Cacaina cea lin curgătoare” în care se oglindeşte mizeria Bârladului. Ce se ascunde dincolo de jardinierele de pe podul aflat sub nasul aleşilor locali

Pârâul Valea Seacă, cum a fost denumită în anii din urmă Cacaina cunoscută de bârlădeni, e sursă de nemulţumire veşnică pentru cetăţenii care locuiesc în apropierea acestuia

Ştiri pe aceeaşi temă

Zeci de reclamaţii şi petiţii a depus o singură familie din Bârlad care are parte de un disconfort continuu deşi locuieşte în buricul târgului. Primăria Bârlad, Apele Române şi Direcţia de Mediu Vaslui au fost bobardate cu sesizări, fără nicio rezolvare. Nu au primit nici măcar confirmarea că petiţia a ajuns la destinatar, majoritatea plângerilor fiind făcute online, nicidecum să fie rezolvată problema. Cum locuinţa lor este foarte aproape de pârâul care străbate oraşul, sunt nevoiţi să suporte mizeria aruncată în apă de concetăţeni, mirosul pestilenţial al apei colmatate şi peisajul... lacustru.

„Apa nu a fost curăţată de ani buni. Cel mult, sunt trimişi oameni să adune gunoaiele de pe margine. Dar apa e colmatată şi vara e un miros înfiorător, iar după fiecare ploaie apar inundaţiile”, au explicat aceştia.

Sub nasul aleşilor

Podul care străbate apa poate fi văzut de aleşii urbei de la geamurile Primăriei. Jardiniere cu flori colorate stau de-o parte şi de alta a acestuia în anotimpul cald. Dincolo de florile multicolore şi mirosul de petunii ori de crizanteme zace crunta realitate.

În lipsa reacţiei autorităţilor, bârlădenii de pe malul Cacainei au postat pe conturile de socializare imagini relevante şi comentariul: „Dedicatie speciala Primariei Barlad, domnului primar Bunea (n.r.Marin Bunea), de la Cacaina "cea frumos curgatoare". Asta inainte de ploile foarte anuntate!”. Reacţiile internauţilor nu pot fi reproduse.

Viceprimarul Dorin Apostu a pasat pisica moartă în curtea vecinului: “Pârâul aparţine de Apele Române. Am făcut demersuri şi am înţeles că vor trimite un utilaj să cureţe apa chiar în această săptămână. Am discutat şi cu Poliţia Locală să monitorizăm aceste zone. Trebuie civilizat şi cetăţeanul pentru a păstra oraşul curat”.

Am încercat să-l contractăm telefonic pentru a-I lua punctual de vedere pe Cristi Laic, directorul Agenţiei de Mediu Vaslui, dar avea telefonul mobil închis sau în zonă fără semnal.
 

Pe afară-i vopsit gardul, înăuntru-i leopardul

Imagini din aceeasi galerie
  • Pe afară-i vopsit gardul, înăuntru-i leopardul
  • Pârâul Valea Seacă e colmatat
  • Gunoaiele aruncate de bârlădeni
  • Autorităţile pasează responsabilitatea
  • Aparenţele înşeală, mizeria nu se vede din spatele florilor
Distribuie imaginea

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările