FOTO Blembea rămâne în arest. Şpaga pentru Garda de Mediu îl ţine la răcoare

FOTO Blembea rămâne în arest. Şpaga pentru Garda de Mediu îl ţine la răcoare

Marian Blembea încătuşat cu faţa acoperită de un ziar

Controversatul om de afaceri bârlădean Marian Blembea va rămâne după gratii după ce magistraţii Curţii de Apel Iaşi au respins recursul formultat de avocatul acestuia prin care solicita să fie judecat în libertate.

Ştiri pe aceeaşi temă

Parfum, vin, ţuică şi bani. Şpaga băgată în buzunarele inspectorilor de la Garda de Mediu i-au adus  numai ghinioane afaceristului bârlădean Marian Blembea. Pe 1 august, Blembea a fost adus în faţa magistraţilor de la Curtea de Apel Iaşi pentru a da soluţia în recursul formulat de acetsa prin intermediul avocatului său. Solicitarea de a fi judecat în libertate a fost respinsă şi afaceristul-şpăgar va petrece următoarea lună în arest preventiv.

Potrivit procurorilor, Blembea a mituit doi comisari de mediu pe 24 iulie când a fost controlată o firmă de-a sa din Focşani. În ziua următoare a fost ridicat de DNA de la domiciliul său din Bârlad şi a fost dus la IIaşi pentru audieri. Pe 26 iulie, Tribunalul Vaslui a dispus arestarea preventivă pentru 30 de zile.

Avocatul lui Blembea, Iulian Gafon, susţine că e posibil ca interceptările SRI să-l fi surprins pe clinetul său într-o conversaţie care nu avea legătură cu speţa: “Acuzaţiile care i se aduc clientului meu sunt că ar fi dat o sumă de bani, respectiv 10.00 de lei, sub formă de mită unui comisar de mediu pentru a nu-şi onora obligaţiile de serviciu în mod corespunzător, respectiv de a nu da o amendă”.

Din referatul de propunere de arestare preventivă emis de procurori reiese că Blembea era un apropiat al comisarilor Gărzii de Mediu chiar dacă e posibil să fi fost denunţat chiar de către aceştia. În dosar apar detalii revoltătoare. Fratele afaceristului ar fi sunat la Garda de Mediu - structura centrală în momentul în care a aflat că acesta va fi supus unui control şi a fost întâmpinat telefonic cu apelativul “boss”.

La dosar sunt ataşate mai multe interceptări care demonstrează că afaceristul bârlădean încerca să îi mituiască pe comisari. Fă o manevră, te rog fă ceva…nu-i da pe societate, dă-i pe persoană fizică”,spune Blembea la un moment dat. În timpo ce îndesa 80.000 de lei în buzunarul comisarului de Mediu, Blembea îi spunea acestuia “nu ne omorâţi, daţi-i pe persoană fizică.”

Imagini din aceeasi galerie
  • Marian Blembea încătuşat
  • Marian Blembea încătuşat 
  • Marian Blembea încătuşat  
  • Marian Blembea încătuşat    
  • Marian Blembea încătuşat     
  • Marian Blembea încătuşat          
Distribuie imaginea

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările