FOTO Arsenalul descoperit la clanurile de romi din Murgeni, în urma descinderilor fără precedent ale Poliţiei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Peste 250 de forţe de ordine au participat la descinderi
Peste 250 de forţe de ordine au participat la descinderi

Acţiunea fără precendent desfăşurată de Poliţia Română pe 14 iunie, la Murgeni, oraş din judeţul Vaslui unde clanurile de romi s-au încăierat în urmă cu o săptămână, s-a soldat cu trei arestări şi o captură considerabilă de obiecte de luptă.

Peste 250 de poliţişti, jandarmi şi luptători ai trupelor speciale din şase judeţe au descins duminică, 14 iunie, la Murgeni, în zona Bedreaga, cartierul în care locuieşte mai bine de jumătate din populaţia oraşului.

Acţiunea Poliţiei, coordonată de un procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Bârlad, i-a luat prin surprindere pe membrii clanurilor de romi, atât prin numărul mare de forţe de ordine care au intervenit, cât şi de momentul ales: într-o zi de duminică, la mai bine de o săptămână de la violenţele de stradă, când aparent, tensiunile din zonă păreau a fi depăşite.

GALERIE FOTO

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului de Poliţie al judeţului Vaslui, la operaţiune au participat 120 poliţisti şi 70 luptători din trupele speciale ale Serviciului pentru Acţiuni Speciale, trei câini de urmă şi 80 jandarmi din Vaslui, Iaşi, Bacău, Galaţi, Neamţ şi Vrancea. Întreaga intervenţie a forţelor de ordine a fost supravegheată cu drone, de către un echipaj specializat. La vederea forţelor de ordine, care unii dintre romi au încercat să ascundă probe, unul dintre suspecţi aruncând un pistol pe geam. 

În urma celor 23 de percheziţii, poliţiştii au ridicat zeci de obiecte contondente, unele confecţionate artizanal, obiecte tăietoare-înţepătoare, boxuri, cuţite, săbii, iatagane, topoare, precum şi un pistol tip air soft. Analizând arsenalul ridicat de poliţişti de la clanurile de romi, aceştia par de-a dreptul pasionaţi de sport, din casele lor fiind nelipsite crosele de hochei şi bâtele de baseball.

  

La finalul operaţiunii 42 de persoane au fost conduse cu mandat de aducere la sediul PolitieI Bârlad, iar faţă de nouă dintre suspecţi procurorii au dispus măsura reţinerii pentru 24 de ore. Trei dintre romi, doi din clanul Sandu (Eugen Moise Sandu şi Victor Sandu Ciubotaru) şi un rival din clanul Murui (Brigader Murui) au fost prezentanţi Judecătoriei Bârlad cu propunere de arestare. Pe numele lor au fost emise mandate de arestare preventivă pentru 30 de zile.

arsenal murgeni

Peste 200 de membri ai celor două clanuri de romi din Murgeni s-au bătut în plină stradă în noaptea de 4/5 iunie,un bărbat fiind călcat cu maşina, iar un altul împuşcat. Zona a fost declarată una de siguranţă şi acolo au fost duse patrule permanente de jandarmi şi poliţiştii.  

Unul din suspecţii ridicaţi în cadrul descinderilor de la Murgeni a declarat pentru presă de la faţa locului că este nevinovat şi că a devenit din martor suspect. Acesta a afirmat că încăierarea de stradă a pornit de la o fată, fiind vorba de o căsătorie aranjată între ţigani minori, dar pentru care negocierile au mers prost. 

Cercetările în acest caz se fac pentru tentativă la omor, "tulburarea ordinii şi liniştii publice", "lovire sau alte violenţe","uz de armă fără drept" şi "distrugere".

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite