ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014. Aleşii Bârladului şi-au exprimat dreptul democratic de a-şi alege preşedintele

ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014. Aleşii Bârladului şi-au exprimat dreptul democratic de a-şi alege preşedintele

Secţie de votare din Bârlad FOTO Sabina Ghiorghe

Primarul Constantin Constantinescu şi deputatul Adrina Solomon au ieşit să-şi exprime votul la alegeri prezidenţiale 2014 încă de la primele ore ale zilei de 2 noiembrie.

Ştiri pe aceeaşi temă

Prezenţa la vot în Bârlad este destul de scăzută şi poate fi comparată cu cea de la alegerile europarlamentare din primăvară. Până în jurul orei 10.00, s-au prezentat la urne aproximativ 7-8% din totalul cetăţenilor cu drept de vot aflaţi pe liste.

Printre primii politicieni locali care au ieşit să voteze preşedintele s-a aflat Ana Birchall, deputat PSD pe colegiul Zorleni. Acesta a votat la ora 9.00.

Colegii de partid din Bârlad s-au gărbit să voteze în prima parte a zilei. Primarul Constantin Constantinescu a ajuns la Şcoala de Muzică Bârlad, Secţia votare nr. 60, puţin după ora 9.00. Edilul a stat la coadă preţ de mai multe minute. Coincoidenţa, exact la ora când a venit primarul s-au grăbit şi alţi alegători să vină. La secţia învecinată, erau dora 2-3 cetăţeni veniţi să voteze.

“Este un vot plin de speranţă. După 10 ani am votat pentru ca România să intre în normalitate. Am votat pentru un preşedinte care nu dezbină, ci uneşte”, a spus Constantinescu în faţa jurnaliştilor, la ieşirea din secţia de votare.

Adrian Solomon, deputat PSD de Bârlad, a mers la vot împreună cu părinţii săi. La ieşirea din Casa de Cultură, unde se află secţia de votare unde votează preşedintele PSD Bârlad, a dat o scurtă declaraţie: “Am venit să votez pentru o ţară cu viitor european, un viitor prosper. Am venit să votez pentru preşedintele pe care România îl aşteaptă de 25 de ani, un preşedinte care uneşte, nu dezbină”.

Tot în prima parte a zilei au votat şi politicienii din opoziţie. Daniel Buzamăt, consilier local PMP şi Alex Curelaru, consilier judeţean PDL s-au prezentat la secţiile de votare la ora 10.30 (Şcoala nr. 10). Cornel Pleşu, preşedintele interimar PDL, a votat tot la aceeaşi oră la secţia de votare amenajată în incinta Grădiniţei nr. 8.

Citeşte şi:

LIVE BLOG Alegeri prezidenţiale 2014. Udrea, Dragnea, Meleşcanu şi Funar au făcut declaraţii de la urne

Alegeri prezidenţiale 2014. Românii îşi aleg un nou preşedinte pe 2 noiembrie. Urmăriţi aici transmisiunea întregii zile în format live blog, pentru a fi la curent cu toate informaţiile, prezenţa la vot şi incidentele.

Alegeri prezidenţiale 2014. Gheorghe Funar a votat la ora 7:00, îmbrăcat în costum popular

Candidatul independent la Preşedinţie Gheorghe Funar a votat, duminică dimineaţă, la ora 7.00, el venind la secţia de votare îmbrăcat în costum popular.

Alegeri prezidenţiale 2014. Primele informaţii de la MAI

Ministerul Afacerilor Interne a prezentat, la ora 8.00, primele informaţii privind alegerile prezidenţiale 2014. Următoarea declaraţie de presă va avea loc la ora 11.00.

Alegeri prezidenţiale 2014. Tot ce trebuie să ştii despre ziua votului

Românii sunt aşteptaţi duminică, 2 noiembrie, să-şi aleagă viitorul preşedinte pentru următorii cinci ani. „Adevărul“ vă prezintă un scurt ghid informativ cu privire la ziua votului.

Alegeri prezidenţiale 2014. Ce zic românii pe reţelele sociale până la ora 9.00

Alegeri prezidenţiale 2014. Primul tur de scrutin a început astăzi de la ora 7.00, iar românii au început deja să scrie pe reţelele sociale despre alegeri, despre incidente. Deja au apărut primele probleme, ca la fiecare astfel de eveniment în România.


Adrian Solomon, deputat PSD de Bârlad, a mers la secţia de votare alături de părinţii săi FOTO Sabina Ghiorghe

Imagini din aceeasi galerie
  • Adrian Solomon, deputat PSD de Bârlad, a mers la secţia de votare alături de părinţii săi FOTO Sabina Ghiorghe
  • Constantin Constantinescu, primarul de Bârlad, a votat noul preşedinte al României FOTO Sabina Ghiorghe
  • Constantin Constantinescu, primarul de Bârlad, a votat noul preşedinte al României FOTO Sabina Ghiorghe   
  • Constantin Constantinescu, primarul de Bârlad, a stat la coadă câteva minute înainte să intre în secţia de votare FOTO Sabina Ghiorghe
  • Constantin Constantinescu, primarul de Bârlad, a stat la coadă câteva 
minute înainte să intre în secţia de votare FOTO Sabina Ghiorghe           
  • Adrian Solomon, deputat PSD de Bârlad, a mers la secţia de votare alături de părinţii săi FOTO Sabina Ghiorghe  
  • Bârlădenii au ieşit la vot, în masă, după ora 10.00 FOTO Sabina Ghiorghe
Distribuie imaginea

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările