Fostul şef al DSVSA Vaslui, demis abuziv. Mitiu Ciupilan a câştigat procesul cu ANSVSA

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mitiu Ciupilan a fost demis la sfârşitul anului trecut
Mitiu Ciupilan a fost demis la sfârşitul anului trecut

Ordinul prin s-a dispus demiterea din funcţie a fostului director executiv al Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Vaslui, Mitiu Ciulian a fost anulat de Tribunalul Vaslui.

Mitiu Ciupilan a fost eliberat din funcţia de director executiv al DSVSA Vaslui printr-un ordin al preşedintelui Autorităţii Naţionale Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor pe 9 decembrie, anul trecut. 

Demisia a fost una cu scandal, deoarece în ordinul prin care se dispunea eliberarea din funcţie a lui Mitiu Ciupilan se făcea referire la gestionarea deficitară unui focar de peste porcină dintr-o localitate din judeţul Galaţi, în condiţiile în care Ciupilan era director la DSVSA Vaslui şi nu avea în competenţa teritorială localităţi din judeţul vecin. 

Ca bâlbele ANSVSA să fie complete, noul director Mihai Ponea (demis după doar câteva zile) a fost numit în funcţie începând cu 6 decembrie, dată la care Mitiu Ciupilan era încă director, iar pe numele său nu era emis niciun ordin de demitere.

Nemulţumit de decizia preşedintelui ANSVSA, Mitiu Ciupilan a dat în judecată instituţia solicitând anularea ordinului prin a fost demis şi acordarea de daune morale, pentru prejudiciile aduse. 

În primă instanţă, Tribunalul Vaslui i-au dat câştig de cauză. Astfel, magistraţii au dispus anularea ordinului emis de preşedintele ANVSA pe 9 decembrie. Instanţa nu a fost de acord cu solicitarea fostului director privind acordarea de daune morale. Decizia Tribunalului Vaslui a fost contestată de ANSVSA, dosarul fiind înaintat Curţii de Apel Iaşi pentru soluţionarea căii de atac. 

În prezent, DSVSA Vaslui este condusă de medicul veterinar Sofica Meda Orzan.

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite