Fostul prim-procuror Ionel Daniş, condamnat pentru luare de mită, va fi eliberat condiţionat  din închisoare

Fostul prim-procuror Ionel Daniş, condamnat pentru luare de mită, va fi eliberat condiţionat  din închisoare

Procurorul Ionel Daniş a fost condamnat în anul 2011 FOTO:adevarul

Condamnat în anul 2011, fiind găsit vinovat în cinci capete de acuzare, fostul prim-procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Murgeni, Ionel Daniş, va fi eliberat condiţionat, după ce Judecătoria Vaslui a admis, astăzi, cererea formulată de acesta.

Magistraţii vasluieni au decis că procurorul Daniş îndeplineşte toate condiţiile legale de a ieşi mai repede din închisoare, acesta urmând a fi eliberat din Penitenciarul Vaslui în cursul săptămânii viitoare. 

Fostul prim-procuror Ionel Daniş a fost condamnat definitiv de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie pe 22 iulie 2011, el fiind acuzat de uz de fals şi instigare la fals, luare de mită, sustragere şi distrugere de înscrisuri şi favorizarea infractorului. 

Ionel Daniş este acuzat că a comis toate aceste infracţiuni în 2007, atunci când Direcţia Naţională Anticuropţie (DNA) i-a organizat un flagrant, prinzându-l că a luat mită 500 de euro de la un conducător auto în schimbul favorizării într-un dosar penal în care era cercetat pentru conducerea unui autovehicul sub influenţa băuturilor alcoolice peste limita legală. 
 
Alături de Daniş mai este acuzat în aceslaşi dosar şi fostul şef de post al Poliţiei din Berezeni, Constantin Carp, care a modificat, la acea vreme, tocmai  procesul verbal de constatare şi declaraţia dată chiar de denunţător. 

Citeşte şi:

Fostul procuror Daniş va sta după gratii

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările