Fetiţă violată până la desfigurare, mama a tăcut de ruşine. Neştiută de nimeni, bestia a recidivat cu o violenţă extremă

Fetiţă violată până la desfigurare, mama a tăcut de ruşine. Neştiută de nimeni, bestia a recidivat cu o violenţă extremă

Foto: Arhivă

Teama că fiica ei va fi aratată cu degetul, va fi umilită şi batjocorită de comunitate, după ce ea însăşi a trăit trauma unui viol şi ruşinea publică, a determinat o femeie din judeţul Vaslui să nu reclame la poliţie un individ care i-a violat fetiţa cu o cruzime ieşită din comun, desfigurând-o şi abandonând-o leşinată într-un lan de porumb.

Ştiri pe aceeaşi temă

Cazul a ieşit la iveală, abia după un an, când violatorul a mai făcut o victimă, o altă copilă de 13 ani. Agresorul, Cătălin Cozma (26 ani) a fost condamnat la 22 de ani de închisoare, cea mai mare pedeapsă aplicată de judecătorii vasluieni într-un dosar de viol. 

În spatele sentinţei pronunţată în februarie 2011 de Tribunalul Vaslui se ascund două drame teribile, frici şi vieţi distruse. Atitudinea mamei din Micleşti de a ascunde violul, crezând că astfel îşi protejează fiica de oprobriul public, ascunde mentalităţile bolnave întâlnite în cazul infracţiunilor sexuale, când victimele sunt puse la zid, umilite, denigrate şi acuzate pe nedrept. Cea mai recentă dovadă este a unei eleve olimpice din Bârlad, violată de Crăciun, de un afacerist local. Deşi victima este un elev eminent, cu o conduită ireproşabilă, nu au întârziat umilinţele la adresa acesteia, mergându-se până acolo încât să fie acuzată că şi-a vândut virginitatea. Judecătorii bârlădeni au decis la sfârşitul săptămânii trecute, cercetarea suspectului în stare de libertate.

Violatorul din Micleşti, despre care judecătorii cred că este un caz patologic a fost arestat pe 16 august 2010 după ce a batjocorit o fetiţă de 13 ani. Copila se afla în vacanţă la nişte rude din comuna Micleşti, iar agresorul era om de curte, ajutând familia la treburile gospodăreşti. 

Pe 15 august 2010, profitând că fetiţa a fost lăsată singură acasă, în momentul în care a mers pe un imaş pentru a lega o vită, aflată la păscut, individul s-a năpustit asupra copilei, a lovit-o şi a strâns-o de gât până când fata a leşinat. Inconştinentă fiind, copila a fost violată, iar în momentul în care a văzut că îşi revine, bestia a continuat agresiunea sexuală şi mai violent, copila leşinând din nou. După ce şi-a satisfăcut poftele animalice, a smuls fetei cerceii şi ureche şi lănţişorul de la gât şi a abandonat-o în pielea goală la marginea unei păduri.

Victime abandonate în stare de leşin, în pielea goală pe câmp

Când şi-a revenit, copila a alergat în pielea goală până în sat, la locuinţa rudelor, care erau plecate la un hram în satul vecin. Şi-a sunat unchiul anunţând ce s-a întâmplat. Când au ajuns acasă, oamenii şi-au găsit nepoata, într-un halat, plină de sânge, îngrozită şi plângând. Agresorul a fost prins în aceeaşi seară de poliţişti. Expertiza medico legală avea să confirme că fetiţa de 13 ani fusese supusă unei agresiuni sexuale violente, prezenta leziuni genitale şi anale severe, şi tumefacţii pe corp, necesitând 7-8 zile de îngrijiri medicale. Copila le-a spus anchetatorilor că a încercat să lupte cu agresorul dar nu a reuşit să îl doboare, iar medicii legişti au confirmat că pe corpul individului se aflau zgârieturi şi leziuni specifice unei infracţiuni de viol.

În timp ce poliţiştii din Vaslui desfăşurau cercetări în acest caz, două copile şi-au făcut curaj şi au mers la anchetatori, spunându-le că şi verişoara lor a fost agresată de acelaşi individ, în urmă cu un an, dar mama fetei a refuzat să depună plângere. Ceea ce părea a fi o glumă proastă pentru poliţişti, s-a dovedit a fi o poveste de-a dreptul dramatică.

Atrocitate sexuală ieşită din comun

În urma cercetărilor efectuate, a rezultat faptul că, în vara anului 2009, timp ce fata de 14 ani se îndrepta acasă, dinspre satul Chirceşti, spre Micleşti, a fost atacată de acelaşi bărbat. Agresorul, Cătălin Cozma a acţionat aproape identic, a trântit victima de pământ, a lovit-o şi a strâns-o de gât până a leşinat, după care a violat-o cu sălbăticie.  

În timpul actului sexual, minora şi-a revenit, fapt pentru care inculpatul a lovit-o din nou cu palmele peste faţă, apoi a întors-o cu faţa în jos şi a întreţinut cu ea un act sexual anal. La sfârşit, inculpatul a întrebat-o pe minoră dacă are bani asupra ei, apoi a controlat în buzunarele pantalonilor acesteia, fără a găsi bani. Minora s-a îndepărtat de locul faptei în fugă, iar acasă i-a relatat mamei cele întâmplate.  

”Mama părţii vătămate a fost violată la rândul ei la vârsta de 17 ani şi, deşi fiica ei i-a povestit ce s-a întâmplat când a ajuns acasă, iar când a văzut-o era desfigurată pur şi simplu ca urmare a loviturilor primite de la inculpat, a ales să nu spună nimănui ceea ce s-a întâmplat pentru că în ceea ce o priveşte a reclamat, când avea 17 ani, infracţiunea de viol, însă, această plângere practic s-a întors împotriva sa, mama părţii vătămate fiind practic acuzată de membrii comunităţii că ar fi avut vreo  vină cu privire la ceea ce s-a întâmplat şi a vrut să o ferească şi pe fiica sa de oprobriul public.”, se arată în hotărârea Tribunalului Vaslui

După aproximativ o lună, în timp ce se afla în vizită la două verişoare, în curtea rudelor a intrat violatorul. Îngrozită, copila a început să plângă şi s-a refugiat într-o cameră. Atunci, verişoarele au aflat ce se întâmplase, însă victima le-a rugat să nu mai spună nimănui pentru că aşa a stabilit cu mama, pentru ”a nu se face de ruşine în sat”.

Victime distruse psihic

Fără ajutor de specialitate, copila de 14 ani a fost profund marcată de trauma violului. Evaluată psihologic abia după un an, specialiştii au stabilit că minora ”a fost victima unui abuz sexual violent şi a unei ameninţări cu moartea, cu urmări psihice grave: instabilitate emoţională accentuată, depresie puternică, ideaţie suicidală, anxietate puternică,  stimă de sine şi imagine  de sine scăzute, sentimente accentuate de vinovăţie, inutilitate, furie, iritabilitate, tensiune psihică, emotivitate, închidere în sine, trăirea cu intensitate a emoţiilor, speranţă în viitor scăzută”. 

Urmările psihice severe au fost şi în cazul celei de-a doua victime. În urma violurilor, viaţa celor două copile a fost zdruncinată profund.  Mama celei de-a doua victime a povestit judecătorilor cum copila ei, o elevă premiantă, refuza să mai comunice, fiind marcată de sentimente de ruşine, teamă, trăia într-o permanentă stare de alertă, crezând că în orice moment i se poate întâmpla ceva rău.

Condamnare record

Niciuna dintre familiile celor două minore nu s-au constituit părţi civile. Aflaţi în faţa a două agresiuni sexuale deosebit de violente, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Vaslui au înţeles să exercite din oficiu acţiunea civilă pentru cele două victime minore, solicitând judecătorilor să îl oblige pe inculpat la plata de daune morale.
Pe 2 februarie 2011, judecătorii Tribunalului Vaslui au pronunţat sentinţa, una fără precedent pentru instanţele vasluiene. Magistraţii au dispus condamnarea lui Cătălin Cozma, care în timpul procesului s-a prevalat de dreptul la tăcere, menţinându-şi declaraţiile de recunoaştere din timpul urmării penale, la 22 de ani de închisoare şi obligarea acestuia la plata a câte 25.000 lei, pentru fiecare victimă, cu titlu de daune morale. Sentinţa a rămas definitivă, nefiind atacată de violator.
 

”S-a avut în vedere gradul de pericol social concret deosebit de ridicat al faptelor comise, aşa cu rezultă aceasta din modul în care inculpatul le-a comis, ferocitatea modului în care inculpatul a procedat exercitând acte de violenţă extremă şi violând victimele în condiţiile în care acestea fuseseră aduse în stare de inconştienţă. În ambele situaţii, inculpatul a abandonat victimele în locuri pustii, manifestând un total dezinteres pentru viaţa acestora. Atitudinea inculpatului este una apropiată de patologic, situaţie în care, pentru reeducarea eventuală a acestuia este necesară a i se aplica pedepse orientarte spre maximul special prevăzut de lege pentru faptele comise.”, au menţionat judecătorii în motivarea condamnării

   

 Pe aceeaşi temă:

Elevă din Vaslui, sechestrată şi violată de şapte indivizi la întoarcerea de la şcoală

Dezvăluiri cutremurătoare în cazul elevei din Vaslui, violată de şapte tineri: abuzată până la leşin, stropită cu alcool şi iarăşi batjocorită 

Gest incalificabil al unuia dintre cei 7 violatori din Vaslui, judecaţi în libertate după ce au violat o elevă până la leşin: „O să dau eu cu maşina peste voi“

Magistraţii bârlădeni au decis: Afaceristul care a violat o elevă eminentă, lăsat în libertate. Aroganţa tatălui: „Dacă aveţi bani, pozaţi-ne“

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările