Fetiţă bătută şi alungată de acasă, găsită hoinărind pe câmp. Mama vitregă: „Regret că am acceptat să o cresc de la început“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mama vitregă neagă că ar fi alungat copila, însă se bucură a a fost luată de Stat
Mama vitregă neagă că ar fi alungat copila, însă se bucură a a fost luată de Stat

Poliţiştii din Vaslui au deschis un dosar penal pentru violenţe în familie după ce o fetiţă de 8 ani a fost găsită hoinărind la ieşirea din sat. Copila, găsită de o localnică, a povestit plângând că a fost bătută şi alungată de acasă de către mama vitregă.

Copila, flâmândă şi îmbrăcată sumar, a fost găsită duminică, 12 ianuarie, în apropierea satului Măscurei din comuna Pogana. Cea care a găsit-o a alertat imediat autorităţile.

”Femeia a anunţat la numărul de urgenţă 112 faptul că a găsit minora undeva în proximitatea unui drum comunal şi a spus că fetiţa plângea, susţinând că a fost agresată de mama vitregă. În cauză, au fost demarate cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de violenţă în familie", a precizat Bogdan Gheorghiţă, purtătorul de cuvânt al IPJ Vaslui. 

La faţa locului a fost dirijat un echipaj din cadrul Staţiei de Ambulanţă Bârlad care a transportat-o pe fetiţă la spital. 

Starea micuţei era bună, astfel că după evaluarea medicală a fost preluată de către specialiştii Protecţiei Copilului şi internată într-un centru de primire în regim de urgenţă.

“Ambulanţa Barlad a fost solicitată în comuna Pogana pentru o fetiţă de 8 ani care a fost găsită rătăcind între două sate. Echipajul a găsit fetiţa conştientă şi stabilă hemodinamic. A fost transportată la spitalul din Barlad şi apoi la un centru pentru minori. Acesta e un lucru fericit că fetiţa fost găsită repede. Dacă rămânea pe câmp noaptea, în frig, fără apă, fără mâncare, viaţa i-a fost pusă în pericol”, a precizat medicul Dan Ungureanu, de la Ambulanţa Vaslui.

Mama vitregă a fost interogată atât de poliţişti, cât şi de reprezentanţii Protecţiei Copilului, însă neagă acuzaţiile, recunoscând doar că o mai certa pe fetiţă. Tatăl copilei se află la muncă în judeţul Bacău, acolo unde se află şi mama naturală a fetiţei de 8 ani. Cei doi soţi s-au despărţit în urmă cu patru ani, bărbatul luându-şi fetiţa şi mutându-se în judeţul Vaslui, unde a început o relaţie cu o femeie din satul Măscurei, alături de care a mai făcut doi copii. Mama recunoaşte că îi mai lăsa pe cei doi copii mai mici în grija fiicei vitrege, cât timp ea se ocupa de animale. 

Mama vitregă: „Mă simt vinovată că am acceptat să o cresc“

A invocat că, duminică, a certat-o pentru că ieşea prea des din casă, iar ea se simţea rău. După câteva ore, a realizat că fata nu mai este în curte, însă nu s-a îngrijorat. gândindu-se că se va întoarce singură acasă. Deşi neagă că ar fi lovit-o vreodată pe fiica vitregă sau că ar fi alungat-o de acasă, mama vitregă se bucură că micuţa ”a fost luată de stat”.

“Nu este adevărat, nu am bătut-o, o mai cert, dar orice părinte face aşa ceva. Nu i-am dat nici măcar o palmă. I-am spus dimineaţa că mă simt rău şi am rugat-o să stea cuminte. Făcea ce făcea, ieşea afară. Când am cătat-o, nu mai era. Mă simt vinovată că am acceptat de prima dată să o cresc, în rest nu mă simt vinovată, creştere bună i-am dat, la şcoală se ducea zilnic, spălată, educată”, a declarat Georgiana Mihalcea, mama vitregă.

Reprezentanţii Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Vaslui au anunţat că faţă de minoră s-a luat măsura plasamentului în regim de urgenţă, având în vedere că în urma evaluării iniţiale au fost identificate elemente de abuz. La finalul evaluării, reprezentanţii DGSPC urmează să stabilească ce măsură se va impune faţă de copil, dacă aceasta poate fi reintegrată în familie sau urmează a fi dată în grija unui asistent maternal.

Luni, 13 ianuarie, reprezentanţii DGASPC au mers din nou la locuinţa familiei din Măscurei pentru a evalua situaţia celorlalţi doi copii mai mici. 

”În urma vizitei în teren, de astăzi, s-a stabilit că cei doi copii mai mici nu se află într-o situaţie de risc, astfel că nu s-a impus separarea lor de familie. Rămân totuşi în monitorizarea autorităţilor locale pentru a preîntâmpina o situaţie de risc”, a precizat Irina Câmpeanu, purtător de cuvânt al DGASPC Vaslui.

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite