Femeia care a născut în tren, decăzută din drepturile părinteşti. Bârlădeanca va fi obligată să facă tratament psihiatric

Femeia care a născut în tren, decăzută din drepturile părinteşti. Bârlădeanca va fi obligată să facă tratament psihiatric

Diana Budeanu, gravida care a născut în tren, a pierdut şi cel de-al cincilea copil FOTO Adevărul

Reprezentaţii Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi pentru Protecţia Copilului (DGASPC) Vaslui au dispus scoaterea din mediul familial al celui de-al cincilea copil al Dianei Budeanu, femeia care a născut în tren în ianuarie 2014. Ceilalţi patru băieţei ai ei erau deja în grija statului

Ştiri pe aceeaşi temă

Diana Budeanu (33 ani), din Bârlad, femeia care a ajuns cunoscută în toată ţara după ce în ianuarie 2014 a născut cel de-al patrulea băieţel al ei în trennul Regio Tecuci-Iaşi, a ajuns din nou în atenţia autorităţilor. Primii patru copii ai femeii au fost daţi în asistenţă maternală cu mai mult timp în urmă. Astăzi a fost retras din mediul familial cel de-al cincilea copil, un băieţel de numai două luni.

“Copilul a intrat în evidenţa noastră imediat după naştere. La a doua vizită la domiciliu am cerut scoaterea minorului din mediul familial. Bebeluşul se afla în situaţie de risc şi se impunea separarea de mamă, fiind lipsit de suport material şi moral”, a spus, pentru “Adevărul”, Ionuţ Brătianu, psiholog la Centrul de Primiri în Regim de Urgenţă a Copilului Abuzat, Neglijat şi Exploatat Bârlad.

Bebeluşul era ţinut într-o încăpere plină cu fum, gata să izbucnească incendiul de la soba de încălzit. Mama copilaşului susţinea că nu este fum în garsoniera unde locuia şi îi contrazicea pe asistenţii sociali, deşi realitatea era evident alta.

Instanţa a dispus plasarea minorului în asistenţă maternală. În plus, cea care i-a dat viaţă va fi obligată să facă tratament psihiatric, aceasta având o boală psihică cronică.

În ianuarie 2014, Diana Budeanu  a ajuns cunoscută în toată ţara după ce a adus pe lume un băieţel într-un tren, în drum spre Iaşi.

Aflată la a patra naştere, tânara gravidă i-a pus pe jar pe toţi cei din jur când a intrat in travaliu. Ionel Atodiresei, tatăl copilului, a povestit la acea vreme: "Eram in tren, in drum spre Iasi şi soţia a mers la toaletă şi au apucat-o durerile. O cautam pe hol, am adus-o în vagon, am ajutat-o să nască. Am fost singur la inceput şi apoi a venit şefa de tren, d-na Macovei, care i-a tăiat cordonul ombilical şi a dat telefon la salvare, că eu nu mai eram în stare".

La scurt timp, copilul a ajuns în grija statului. După un an de la acel eveniment, a adus pe lume încă un băieţel. Nici acesta nu va fi crescut de mamă, ci, la fel ca frăţiorii mai mari, va ajunge în plasament.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările