Oamenii care conduc acum clubul FC Vaslui sunt certaţi cu legea. Cui i-a lăsat Porumboiu moştenire echipa

Oamenii care conduc acum clubul FC Vaslui sunt certaţi cu legea. Cui i-a lăsat Porumboiu moştenire echipa

Ciprian Damian (cel din dreapta lui Porumboiu) este preşedintele Consiliului de Administraţie FOTO:adevarul

Cei doi oameni desemnaţi de Adrian Porumboiu să se ocupe de FC Vaslui, după ce fostul mare arbitru a anunţat că se retrage de la cârma echipei, sunt doi oameni care, în trecut, au avut probleme cu legea.

Ştiri pe aceeaşi temă

Atât Ciprian Damian, cât şi fostul deputat Dragoş Iftime, cei care acum au putere totală de decizie la FC Vaslui, nu sunt tocmai chei de biserică. În trecut, ambii au avut de-a face cu oamenii legii după ce au călcat strâmb.

Dragoş Iftime, cel care este preşedintele executiv la clubul de fotbal vasluian, a devenit un personaj notoriu graţie politicii. Parlamentar din partea Partidului Democrat Liberal, Iftime a intrat în atenţia procurorilor DIICOT încă de la finele anului 2010. El a fost trimis în judecată la sfârşitul anului trecut de procurorii DIICOT Iaşi, alături de tatăl său, Ionel Iftime, şi de Ionuţ Iftime Atofanei, directorul comercial al firmei familiei deputatului, Koket SA, sub acuzaţia de infracţiuni de crimă organizată.

Potrivit DIICOT Iaşi, cei trei „s-au asociat în vederea săvârşirii infracţiunilor de evaziune fiscală şi spălare de bani, prin folosirea unor facturi prin care oglindeau operaţiuni comerciale fictive cu (...) reprezentanţi ai Black Company (Grajduri, judeţul Iaşi), societate care în fapt nu avea nicio activitate reală. Conform aceleiaşi scheme financiare, învinuiţii au falsificat documente contabile şi registre contabile, astfet încât au dorit să lase impresia că întreaga evaziune fiscală s-ar fi produs doar în contabilitatea Black Company SRL prin neînregistrarea veniturilor, şi nu în contabilitatea Koket SRL prin înregistrarea de operaţiuni fictive“,  menţionează procurorii în rechizitoriu.
 
Aceştia mai menţionează că grupul infracţional era coordonat chiar de Dragoş Iftime, iar prejudiciul adus statului se ridică la 500.000 de euro.
 
Metoda, susţin procurorii, era foarte simplă. Chitanţele şi facturile în alb cumpărate de la firma din Grajduri erau completate ulterior de reprezentanţii Koket SRL, „pentru a justifica în contabilitate intrările de animale de la persoanele juridice, cu toate că acestea proveneau de la persoane fizice, şi a-şi crea posibilitatea de compensare sau rambursare TVA de la bugetul de stat“, mai scriu procurorii DIICOT în actul de acuzare.
 
„Nu am nimic de comentat despre acest subiect. Cel mai bine este să lăsăm justiţia să-şi spună cuvântul“, a declarat la acea vreme deputatul Dragoş Iftime.
 
Pe 18 martie 2012, Iftime şi-a dat demisia din Parlamentul României, invocând motive personale. 
 
Ciprian Damian, pericolul de pe şosele
 
Ciprian Damian, cel care ocupă funcţia de preşedinte al Consiliului de Aministraţie (CA) la clubul de fotbal este cunoscut în Vaslui drept un mare iubitor de maşini puternice. De multe ori a fost văzut la volanul unor bolizi de lux circulând cu viteză, acesta fiind şi motivul pentru care a dat de mai multe ori cu subsemnatul la Poliţie. 
 
Din păcate, „aventurile“ lui Damian au ajuns şi în atenţia opiniei publice, după ce acesta a fost implicat în câteva accidente, din care unul mortal. Pe 6 iulie 2006, Damian a accidentat mortal o tânără. Un alt eveniment rutier în care a fost implicat preşedintele CA de la FC Vaslui şi care a ajuns în presa naţională a fost cel de pe 20 august 2007, atunci când s-a tamponat frontal cu o Dacie condusă de un tânăr de 22 de ani. Acest ultim accident a avut loc pe drumul european e 581, la ieşire din localitatea Muntenii de Jos. În ambele accidente, Ciprian Damian a fost scos nevinovat de anchetele derulate de poliţişti. 
 
Citeşteş şi:
 
 
citeste totul despre: