Episcopul Huşilor a fost externat după 14 zile de spitalizare: „Starea de sănătate este una foarte bună”

Episcopul Huşilor a fost externat după 14 zile de spitalizare: „Starea de sănătate este una foarte bună”

Preasfinţitul Ignatie

Episcopul Huşilor, Preasfinţitul Ignatie, a fost externat astăzi din Spitalul Municipal de Urgenţă „Elena Beldiman”, acolo unde a fost trartat după diagnosticarea cu COVID-19. Înaltul prelat a fost spitalizat timp de două săptămâni.

Ştiri pe aceeaşi temă

Anunţul privind externarea ierarhului a fost făcut de Episcopia Huşilor care a precizat că  „starea de sănătate a Părintelui Episcop Ignatie este una foarte bună, recuperându-se după perioada de internare”.

Episcopia Huşilor a transmis mulţumiri şi recunoştinţă managerul spitalului bârlădean, Daniela Borş, medicului curant Monica Dana Aioanei, precum şi întregului personal medical şi administrativ, „pentru profesionalismul actului medical, dăruirea de sine şi căldura sufletească de care dau dovadă în relaţia cu cei aflaţi în suferinţă, internaţi în cadrul acestei unităţi medicale”.

De asemenea, au fost transmise mulţumiri ierarhilor, preoţilor şi credincioşilor pentru rugăciune, pentru mesajele de comuniune transmise, dar şi reprezentanţilor mass-mediei ”pentru că au prezentat, cu decenţa şi empatia cuvenite, acest moment de încercare din viaţa Părintelui Episcop Ignatie”.

”Singură credinţa statornică şi smerită este cea care învinge frica în faţa virusului, căci, după cum menţiona Părintele Episcop Ignatie: „Dumnezeu şi credinţa statornică în El dau linişte şi echilibru în momentele de încercare. Doar credinţa smerită face minuni”. Reiterăm îndemnul de a trata cu maximă responsabilitate, fără a lăsa loc la panică şi fără a stigmatiza pe cineva, măsurile de protecţie împotriva infectării cu noul coronavirus, protejându-ne pe noi şi pe cei din jur, neuitând, totuşi, faptul că omul aflat în boală are aceeaşi demnitate umană şi se bucură de aceeaşi cinstire ca şi cei sănătoşi. Îl rugăm pe Milostivul Dumnezeu să aibă grijă de cei bolnavi, de cei sănătoşi, de bătrâni, de tineri, de copii şi de îngerii sănătăţii noastre, care sunt medicii, asistenţii medicali şi toţi cei implicaţi în îngrijirea celor aflaţi în suferinţă”, se mai menţionează în comunicatul de presă emis de Episcopia Huşilor.

Preasfinţitul Ignatie a fost confirmat cu COVID-19 pe 9 septembrie, ierarhul autoizolându-se după apariţia primelor simptome de boală. A refuzat să fie transportat la un spital de rang mai înalt, fiind internat la Bârlad unde este unitatea suport pentru pacienţii COVID-19 din judeţul Vaslui. Cum unitatea sanitară este supraaglomerată, Episcopul Huşilor a fost spitalizat într-unul dintre containerele amenajate în curtea Spitalului Municipal de Urgenţă „Elena Beldiman” Bârlad.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările