Episcopul Huşilor, confirmat cu COVID-19. Înaltul prelat, internat în spital

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Episcopul Huşilor, Preasfinţitul Ignatie, a fost confirmat pozitiv cu noul coronavirus, fiind internat cu simptomatologie specifică la Spitalul Municipal de Urgenţă Elena Beldiman din Bârlad.

Înaltul prelat s-a izolat la reşedinţa din Huşi de la primele simptome ale bolii şi a efectuat testul pentru COVID-19, ale cărui rezultate i-au fost comunicate miercuri de către autorităţile sanitare. Aseară, puţin înainte de de miezul nopţii, episcopul Huşilor a fost preluat de un echipaj medical şi transportat la spitalul din Bârlad. Nu a dorit să se interneze la o altă unitate medicală, deşi apropiaţii i-au recomandat. 

Direcţia de Sănătate Publică Vaslui Vaslui a declanşat o anchetă epidemiologică în acest caz. Din primele informaţii, o posibilă sursă a infectării Preasfinţitului Ignatie ar fi un contact al unei măicuţe confirmată cu COVID-19, care se afla în izolare la Episcopia Huşilor. 

Aceasta a fost internată 48 de ore în spital, pentru investigaţii, ulterior fiind externată şi carantinată la Mănăstirea Sfinţii Petru şi Pavel (care se află în incinta Episcopiei Huşilor). O persoană a intrat în contact cu maica, ulterior întâlnindu-se cu mai mulţi slujitori din cadrul Episcopiei, inclusiv cu Preasfinţitul Ignatie. 

Primele simptome de îmbolnăvire ale înaltului prelat au fost febra înaltă şi tusea. De la apariţia semnelor de boală, Episcopul Huşilor nu a mai părăsit Palatul Episcopal, anulând toate activităţile programate. Un diacon al înaltului prelat prezintă şi el simptomatologie specifică, acesta autoizolându-se şi urmând a fi şi testat. De altfel, toţi contacţii direcţi ai Episcopului Huşilor au intrat în izolare. 

De la declanşarea pandemiei de COVID-19, Episcopia Huşilor a fost unul dintre cei mai activi donatori pentru unităţile medicale din Vaslui, Bârlad şi Huşi, instituţia sprijinind spitalele cu sume importante pentru achiziţionarea de materiale de protecţie şi dezinfectare, respectiv aparatură medicală.

Vă mai recomandăm:

Sfârşit tragic pentru un beneficiar al  centrulului social din Mălăieşti: a scăpat de focar, dar a contactat virusul SARS-CoV-2 în Spitalul Judeţean

Cazurile COVID-19 au crescut de opt ori în ultima lună la Vaslui. Autorităţile fac apel la populaţie să dea dovadă de mai multă responsabilitate

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite