Epidemie de rotavirus în Vaslui: 22 de bebeluşi au fost internaţi în ultima perioadă

Epidemie de rotavirus în Vaslui: 22 de bebeluşi au fost internaţi în ultima perioadă

FOTO Arhiva

Douăzeci şi doi de bebeluşi din zona municipiului Vaslui au fost internaţi, în ultima perioadă, la Spitalul Judeţean de Urgenţă cu diagnosticul de rotavirus, o infecţie la aparatul digestiv. Conducerea unităţii medicale susţine că este o epidemie sezonieră, fără însă ca boala să fie contractată din spital.

Ştiri pe aceeaşi temă

Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Vaslui se confruntă, în ultima perioadă, cu o avalanşă de cazuri de sugari diagnosticaţi cu rotavirus, o infecţie severă la nivelul aparatului digestiv. Astfel, 22 de bebeluşi au fost internaţi pentru tratament din cauza complicaţiilor apărute, având în vedere că boala netratată corespunzător poate fi fatală.

”În momentul de faţă, sunt internaţi la Secţia de Pediatrie şapte copii, iar alte 15 cazuri au fost externate. Este o epidemie sezonieră, însă fără a fi depistat vreun focar de boală. Cazurile provin din mai multe zone ale judeţului, fără ca infecţia să fi fost contractată din spital”, a declarat, miercuri, pentru News.ro managerul SJU Vaslui, Ana Rinder.

Reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică Vaslui susţin că nu au fost informaţi cu privire la numărul mare de cazuri de rotavirus înregistrat la spitalul din Vaslui, însă recomandă părinţilor să fie foarte precauţi în privinţa acestei infecţii şi să se prezinte imediat la medic dacă apare simptomatologia de boală la copii, în special la bebeluşi.

Infecţia cu rotavirus debutează cu vărsături, urmat de sindromul febril şi scaune diareice, între 10 şi 20 pe zi. Perioada de incubaţie este între 12 şi 24 de ore, astfel încât boala se manifestă imediat.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările