Elevul de geniu din Vaslui, pe podiumul Olimpiadei Internaţionale de Biologie desfăşurată în Marea Britanie

Elevul de geniu din Vaslui, pe podiumul Olimpiadei Internaţionale de Biologie desfăşurată în Marea Britanie

Vlad Sîmbotin FOTO Arhivă personală

Vlad Sâmbotin, absolventul Liceului „Mihail Kogălniceanu” din Vaslui, a încheiat cu succes participarea la Olimpiada Internaţională de Biologie, obţinând o medalie de bronz pentru echipa României.

Ştiri pe aceeaşi temă

Vlad a reprezentat România la competiţia desfăşurată în perioada 23-30 iulie la Coventry (Marea Britanie), după ce a obţinut premiul I la Olimpiada Naţională de Biologie, realizând cel mai mare punctaj din ţară la clasa a XII-a.

Vlad Sîmbotin este este unul dintre elevii de excepţie cu care se mândreşte învăţământul vasluian, ale cărui rezultate au confirmat atât pe plan naţional cât şi internaţional, în toţi anii de liceu. În 2015, a reprezentat România la Olimpiada Internaţionale de Ştiinţe, desfăşurată în Austria, unde a obţinut medalia de argint. 

În 2016, ar fi trebuit să reprezinte România la Olimpiada Internaţională de Biologie ce s-a defăşurat în Vietnam. A ratat însă competiţia, după ce lotul României a rămas blocat în aeroportul din Istanbul, în noaptea de groază a loviturii de stat.

În toţi anii de liceu, Vlad Sîmbotin a excelat la toate disciplinele participând la numeroase olimpiadele naţionale atât la Biologie, cât şi la Ştiinţe, Geografie sau Lingvistică. Anul acesta a susţinut Bacalaureatul în sesiunea specială a olimpicilor. A fost admis la Universitatea de Medicină şi Farmacie ”Iulia Haţeganu” Cluj Napoca, însă intenţionează să îşi continue studiile de anul viitor la Oxford. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările