Elevul de geniu de la LMK Vaslui, în elita internaţională la Biologie. A doua calificare consecutivă la o olimpiadă internaţională

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vlad Sâmbotin, elev în clasa a XI-a la Liceul ”Mihail Kogălniceanu” Vaslui, va reprezenta România la Olimpiada Internaţională de Biologie, ce se va desfăşura luna viitoare în Vietnam. Anul trecut, Vlad s-a întors cu medalia de argint de la Olimpiada Internaţională de Ştiinţe.

Vlad Sîmbotin este este unul dintre elevii de excepţie cu care se mândreşte învăţământul vasluian, ale cărui rezultate confirmă atât pe plan naţional cât şi internaţional. Membru al lotului olimpic lărgit la Biologie, Vlad a obţinut astăzi, 9 iunie, calificarea la faza internaţională a Olimpiadei de Biologie, obţinând al doilea Punctaj din ţară. 

Olimpiada Internaţională de Biologie se va desfăşura în pieroada 16 - 24 iulie, la Hanoi, în Vietnam. Alături de Vlad Sâmbotin, vor reprezenta România Alexandru Zancă, de la Colegiul Naţional ”Mihai Viteazu” Ploieşti, George Cătălin Maier, de la Liceul ”Avram Iancu”, Cluj Napoca, Bogdan-Ionuţ Şişcă Jippa, de la Colegiul Naţional ”Mihai Viteazu”. 

Vlad Sîmbotin a reprezentat anul trecut România la Olimpiada Internaţionale de Ştiinţe, desfăşurată în Austria, unde a obţinut medalia de argint. 

De altfel, şi anul acesta a fost olimpic naţional la ambele discipline, însă visul său a fost să reprezinte România la Olimpiada Internaţională de Biologie. Vlad este pregătit de profesoara Gianina Romaşcu.

 “Vlad este un elev de excepţie,care ne onorează. El nu excelează doar la biologie, ci la toate disciplinele. În clasa a IX-a, s-a calificat la etapa naţională la trei olimpiade. Este vorba despre Biologie, Geografie şi Lingvistică. Anul trecut şi anul acesta la două discpline, Biologie şi ŞtiinţeAsta dovedeşte o bună pregătire şi faptul că munceşte foarte mult.”, a declarat Cătălin Ignat, directorul LMK Vaslui.

De altfel, toţi cei trei ani de liceu, Vlad Sâmbotin i-a încheiat cu 10 pe linie. În spatele elevul genial, se ascunde multă pasiune, muncă şi perseverenţă. Însă dincolo de acestea, Vlad este un adolescent absolut obişnuit, cu pasiuni asemenea adolescenţilor de vârsta sa, care nu petrece timpul doar in faţa cărţilor, care ştie însă să pună echilibru între timp liber, distracţie şi studiu. 

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite