Elevii vasluieni au strălucit la Olimpiada Naţională de Informatică: opt medalii şi două calificari în lotul naţional

Elevii vasluieni au strălucit la Olimpiada Naţională de Informatică: opt medalii şi două calificari în lotul naţional

Andrei Chiriac a obţinul medalia de aur şi va face parte din lotul naţional de informatică

Elevii vasluieni au obţinut rezultate de excepţie la Olimpiada Naţională de Informatică, desfăşurată la Craiova, de unde s-au întors cu opt medalii. Doi elevi vor reprezenta Vasluiul în lotul naţional, unul dintre ei obţinând cel mai bun rezultat din ţară la calificări.

Ştiri pe aceeaşi temă

Din cei nouă elevi care au reprezentat Vasluiul la faza naţională a olimpiadei, dedicată liceelor, opt dintre ei au fost premiaţi, obâinând două medalii de aur, patru de argint şi două de bronz. 

Cel mai bun rezultat a fost obţinut de Andrei Chiriac, de la Liceul “Ştefan Procopiu”, pregătit de profesorii Dan Pracsiu, Andrei Grigorean şi Carmen Bărdiţă. El s-a clasat pe locul doi la clasa a XI-a, obţinând medalia de aur. Rezultatul obţinut de Andrei Chiriac l-a propulsat în lotul naţional al României, ce va reprezenta ţara noastră la olimpiada internaţională de informatică. 

Mutarea profesorului Dan Pracsiu de la Liceul ”Ştefan Procopiu”, la Liceul ”Emil Racoviţă” a dus la creşterea performanţei elevilor de la ”Racoviţă”, care anul acesta au obţinut cele mai bune rezultate la aceasta disciplină. Astfel, Cătălin Iulian Ciocan, elev în clasa a X-a la Liceul “Emil Racoviţă”, îndrumat de Dan Pracsiu, s-a întors cu medalia de aur de la Craiova, obţinând al nouălea rezultat la nivel naţional.

Pe locul cinci la clasa a XI-a s-a clasat un alt vasluian, Andrei Popa, de la Liceul “Mihail Kogălniceanu” (LMK) Vaslui, pregătit de profesorii Nicu Vlad, Andrei Grigorean. El a fost recompensat cu medalia de argint. Andrei Popa s-a clasat pe primul loc la barajul pentru calificarea în lotul naţional.

Tot medalii de argint au mai obţinut elevii Sebastian Istrate, pregătit de profesorul Nicu Vlad, Radu Ştefan Durleşteanu şi Ştefan Tudor Zaharia, îndrumaţi de profesoara Florica Ciurescu, toţi trei de la LMK.

Andrei Alexandru Craiu (LER), pregătit de profesorul Dan Pracsiu, a obţinut medalia de bronz. Aceeaşi distincţie a primit-o şi Antonio Ganea, de la Colegiul Naţional “Gheorghe Roşca Codreanu” Bârlad, îndrumat de profesorul Vlad Giurcanu.
Cele opt medalii obţinute de elevii vasluieni au clasat judeţul Vaslui pe locul doi la nivel naţional, după capitală.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările