Elev lovit în cap şi tras de păr de un profesor. Motivul halucinant pentru care a fost luat la bătaie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO digi24.ro
FOTO digi24.ro

Poliţia Huşi anchetează un profesor de la Şcoala Gimnazială “Anastasie Panu” pentru purtare abuzivă. Dascălul este acuzat că a agresat un elev de clasa a VII-a, pe care l-ar fi lovit în cap cu pumnul şi l-ar fi tras de păr. După incident, copilul a avut nevoie de îngrijiri medicale, fiind internat la Spitalul din Huşi.

Incidentul a avut loc pe 6 octombrie, când, conform spuselor elevului bătut, de la etajul al doilea al şcolii unde învaţă, ar fi strigat destul de tare către un coleg, căruia voia să îi spună că el mai are o oră până să plece acasă.

Un profesor de Biologie, Cătălin Nacu, era de serviciu la acel moment şi, cel mai probabil, auzind gălăgie, a intrat în clasă, s-a îndreptat spre elev şi l-ar fi lovit peste cap cu pumnul, la scenă asistând şi ceilalţi copii. A plecat apoi din clasă, însă a revenit la scurt timp.  A lovit cu piciorul un scaun din clasă, după care l-ar fi tras de păr pe elev.

“Profesorul Nacu l-a întrebat cum îl cheamă, de unde vine, iar când a înţeles că băiatul e abia venit în şcoală din străinătate, a început să spună mai multe lucruri nu prea frumoase despre toţi cei care vin cu impresii din alte ţări. Dar Mario, nepotul meu, nu a făcut nicio impresie, doar a răspuns unui coleg care îl întrebase dacă mai are ore. Profesorul nu avea niciodată în viaţa lui voie să dea “castane” în capul nepotului meu. Nici măcar nu este profesorul lui, nu face ore cu el, ca să spui că poate s-a purtat urât sau nu a învăţat. Cu ce drept loveşti un copil? L-ai crescut, i-ai dat să mănânce? Sunt alte soluţii ca să îl pedepseşti dacă a făcut gălăgie, dar nu te repezi tu să îi dai în cap şi să îl tragi de păr. Scade-i nota la purtare, cheamă-mă pe mine la şcoală, dar nu sări la bătaie la un copil”, a declarat Angela Berghi, bunica elevului bătut, pentru Vremea Nouă.

Internat în spital cu dureri de cap

După ce a fost agresat, copilul a rămas la ultima oră, apoi a plecat spre casă. Între timp, părinţii copiilor au aflat despre cele întâmplate şi au anunţat-o şi pe mama băiatului, care lucrează în Austria. “Fata mea m-a sunat şi mi-a spus că Mario a fost bătut la şcoală de un profesor. Am pornit înaintea lui. L-am găsit pe drum, plâns, speriat. Venea spre casă. Mi-a spus ca a fost bătut şi am zis că mergem direct la Poliţie. Avea cucuie”, spune Angela Berghi.

Femeia susţine că în acea seară, după ce a ajuns acasă, băiatul acuza dureri de cap, motiv pentru care a mers la Spitalul municipal din Huşi, unde a rămas internat peste noapte. “La ora 13,30, fiul meu s-a dus la şcoală, unde a fost chemat de domnul diriginte, pentru o discuţie în prezenţa conducerii. Profesorul Nacu a venit, a recunoscut că a greşit şi că îi pare rău. A spus că îşi va cere scuze, dar nu s-a dus să vorbească cu băiatul. Oricum, noi nu ne retragem plângerea de la Poliţie. Să se facă dreptate”, susţine bunica elevului.

Anchetat pentru purtare abuzivă

Mario este elev în clasa a VII-a, la Şcoala Gimnazială “Anastasie Panu” din Huşi. Băiatul a urmat cursurile unei şcoli din Austria, ţară în care lucrează părinţii săi. La insistenţele bunicii, care are nevoie de un sprijin, întrucât soţul său este bolnav, Mario a venit în România pentru a continua şcoala în oraşul natal şi a fi alături de părinţii mamei sale.

În urma celor întâmplate, bunica băiatului a depus plângere la Poliţie, iar oamenii legii îl cercetează acum pe profesor pentru purtarea abuzivă.

"La data de 7 octombrie, ora 10,00, Poliţia Municipiului Huşi fost sesizată cu privire la faptul că un elev ar fi fost lovit de un cadru didactic. Echipa de cercetare s-a deplasat la faţa locului, iar din primele verificări a reieşit faptul că, în data de 6 octombrie, elevul în vârstă de 14 ani ar fi fost lovit cu pumnul în zona capului de un cadru didactic, în vârstă de 48 de ani. Evenimentul s-ar fi petrecut în incinta unei unităţii de învăţământ din municipiul Huşi, judeţul Vaslui, în timpul pauzei dintre cursuri. În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de purtare abuzivă", a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vaslui, Bogdan Gheorghiţă.

Cercetat şi de comisia de disciplină

Reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean Vaslui susţin că în acest caz va fi constituită o comisie de disciplină, care va cerceta cazul şi va lua măsurile care se impun.

”Întotdeauna, când ni se semnalizează un asemenea caz, luăm act de el, luăm legătura cu şcoala, cu directorul în primul rând. Nu discutăm cu profesorul, pentrucă nu avem încă informaţii, nu putem acuza. De la directorul şcolii luăm la cunoştinţă de ceea ce s-a întâmplat, după care şcoala este cea care începe demersuri. De obicei, se constituie o comisie de disciplină a cărei componenţă este stabilită de la începutul anului şcolar, din cadre didactice ale şcolii. Această comisie va analiza situaţia şi, în funcţie de concluzii, se vor lua măsuri”, a declarat profesorul Pavel Toma, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean  Vaslui.

Vă mai recomandăm să citiţi şi:

Românul care a îngrozit Marea Britanie. Deghizat în curier, a intrat într-o casă bătând trei femei până la inconştienţă

Cazul care readuce în atenţie violenţa în familie. Pedeapsa primită de un bărbat care şi-a bătut concubina timp de 20 de ani

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite