Efectele ordonanţei traseiştilor: PSD rămâne fără opoziţie în judeţul Vaslui. 20 de primari au trecut în tabăra social democrată

Efectele ordonanţei traseiştilor: PSD rămâne fără opoziţie în judeţul Vaslui. 20 de primari au trecut în tabăra social democrată

Dumitru Buzatu, liderul PSD Vaslui

Partidul Social Democrat a devenit lider absolut în judeţul Vaslui după ce 20 de primari, 9 viceprimari şi 155 de consilieri au trecut trecut în tabăra social democrată, profitând de ordonanţa care a legiferat traseismul politic.

Ştiri pe aceeaşi temă


La nivelul judeţului, 184 de aleşi locali, dintre care 20 primari, au trecut la PSD odată cu intrarea în vigoare a ordonanţei, partidul numărând acum  64 de primari din totalul de 86! PNL a mai rămas cu 10 primari, din 22, iar PDL cu 7 din 11.
Potrivit reprezentanţilor PNL Vaslui, au trecut la PSD primarii din comunele: Rafaila, Todireşti, Băceşti, Vultureşti, Boţeşti, Bogdăneşti, Iveşti, Găgeşti, Puieşti, Deleni, Fereşti şi Fruntişeni.  De la PDL au trecut la PSD primarii din Dăneşti, Banca, Ibăneşti şi Muntenii de Jos. De la PPDD, PSD a racolat doar un primar (din doi), însă unul de oraş – Murgeni. În tabăra social democraţilor au trecut şi nouă viceprimari.
Dumitru Buzatu, preşedintele Organizaţiei Judeţene a PSD Vaslui, se bucură temperat: „Nu am fost interesaţi în mod deosebit de această ordonanţă. Dacă Instituţia Prefectului va face verificarea apartenenţei aleşilor, vom afla şi noi care sunt noii veniţi. În general, cei care au ales să se îndrepte către PSD sunt oameni serioşi, care nu au făcut altceva decât să-şi exprime o opţiune”.
De menţionat sunt şi cele două mutări de la nivelul Consiliului Judeţean (CJ), pedeliştii Ionuţ Gheţău şi Gigi Brănici trecând la PMP, respectiv PSD. Tot la PSD a trecut de la PPDD Viorel Istrate. Structura CJ Vaslui arată acum astfel: PSD – 16 consilieri plus preşedintele, PDL – 6, PNL – 4, PP-DD – 2, PC – 2, PMP – 2 şi independenţi – 1.
“Cei care pleacă nu fac altceva decât să-şi păteze onoarea, atâta câtă mai au”, a încercat să se consoleze Florin Ciurariu, preşedintele PNL Vaslui.

PLR şi PMP, cu braţele deschise pentru traseişti

Proaspăt înfiinţata formaţiune a lui Călin Popescu Tăriceanu, Partidul Liberal Reformator (PLR), a adunat la Vaslui un primar, pe cel de la Vetrişoaia, şi un viceprimar, de la Drânceni. De asemenea, au venit la PLR 16 consilieri locali, inclusiv reprezentantul PNL din Consiliul Local (CL) Vaslui, Andrei Abutoaiei.
“Mă bucur că au venit la partidul nostru. Asta înseamnă că au înţeles faptul că este un partid de perspectivă, în care pot lua decizii fără să le impună nimeni nimic. De obicei, tendinţa primarilor este să meargă la partidele aflate la putere, dar iată că unii s-au orientat spre noi şi acest lucru nu poate decât să ne mulţumească”, a declarat preşedintele PLR Vaslui, Florin Sîrbu.
Trebuie spus că PSD deţine acum controlul în toate centrele urbane ale judeţului. După ce, la scrutinul de acum doi ani, obţinuse primăriile Vaslui, Bârlad şi Negreşti, odată cu intrarea în vigoare a ordonanţei, PSD a înrolat atât primarul liberal al Murgeniului, cât şi primarul independent al municipiului Huşi, Ioan Ciupilan, care a trecut în barca social democrată împreun cu cinci consilieri locali, trei de la PDL şi doi de la PP-DD.
Şi din CL Bârlad a dispărut opoziţia. Mai întâi, Daniel Buzamăt, fostul preşedinte al organizaţiei municipale a PDL, a „dezertat” la PMP. La scurt timp, Andrei Huiban (PDL) şi Relu Bădărău (PPDD) au trecut la PSD, iar zilele trecute opoziţia bârlădeană a dispărut: Ciprian Feraru, însuşi preşedintele PNL Bârlad şi consilier local, a trecut tot în barca PSD, împreună cu întreg biroul politic municipal al PNL Bârlad. Pentru a salva cât de cât aparenţele, Cezar Toporaş şi Dumitru Boroş s-au declarat independenţi.
În total, potrivit liderilor PMP Vaslui, aproximativ 50 de aleşi din judeţ au trecut la formaţiunea Elenei Udrea.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările