E gratis. Sesiune de observaţii astronomice în stradă, la Bârlad

E gratis. Sesiune de observaţii astronomice în stradă, la Bârlad

Bârlădenii invitaţi să participe la Ora Pământului FOTO Sabina Ghiorghe

Sîâmbătă seara, 19 martie, toate luminile stradale din Bârlad vor fi stinse timp de o oră, modalitate de a marca "Ora Pământului"2016. Bârlădenii vor putea participa, gratis, la observaţii astronomie în stradă

Ştiri pe aceeaşi temă

Pe 19 martie, de la ora 20.00, toată omenirea va sărbători în mod simbolic „Ora Pământului” (Earth Hour). Scopul evenimentului este acela de a conştientiza populaţia Terrei asupra impactului negativ pe care-l are asupra mediului din cauza consumului exagerat de resurse energetice.

Sâmbătă seara,  în intervalul 20.00-21.30, Observatorul astronomic din cadrul Muzeului „Vasile Pârvan” Bârlad  va organiza o sesiune de observaţii astronomie în stradă. Un telescop va fi montat în zona parcului Teatrului „V. I. Popa”, pe Bulevardul Republicii (vizavi de Romtelecom).

„Trebuie să menţionez faptul că Bârladul se numără printre puţinele oraşe din ţară care aniversează Ora Pământului în acest mod, organizând observaţii astronomice în stradă. Activitatea se va desfăşura numai dacă cerul va fi senin”, a declarat, pentru „Adevărul”, muzeograful Ciprian Vîntdevară, coordonatorul Observatorului şi Planetariului din Bârlad.

WWF Australia a organizat prima ediţie a evenimentului în data de 31 martie 2007, la Sydney, când două milioane de case şi sedii de companii australiene au stins luminile timp de o oră. În 2008, 50 de milioane de oameni au ales să celebreze Earth Hour, iar în 2010 - 4.500 de oraşe din 128 de ţări. În prezent, comunitatea de susţinători Earth Hour a atins 2 miliarde de oameni, din peste 7.000 de oraşe, din peste 152 de ţări.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: