Dumitru Buzatu şi PSD, înfrângere zdrobitoare la Vaslui şi Bârlad. USR- PLUS a câştigat detaşat în cele două municipii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dumitru Buzatu, liderul PSD Vaslui  FOTO Simona Voicu
Dumitru Buzatu, liderul PSD Vaslui  FOTO Simona Voicu

PSD a pierdut alegerile în cele trei municipii ale judeţului Vaslui şi în oraşul Negreşti. Liderul PSD Vaslui, Dumitru Buzatu afirmă că rezultatele obţinute de PSD la nivel naţional reprezintă unul dintre cele mai grele momente ale partidului.

Considerat un bazin electoral fidel PSD, Vaslui nu a mai înregistrat procente record pentru social-democraţi, cu câteva mici excepţii din mediul rural.

Dumitru Buzatu conduce PSD Vaslui de mai bine de 20 de ani, fiind considerat unul dintre baronii locali ai partidului. Cu o cotă de imagine aflată în declin, Buzatu nu a mai reuşit să mobilizeze nici electoratul, dar nici propriii primari, aşa cum se întâmpla în trecut.

PSD a pierdut alegerile în municipiile Vaslui, Bârlad, Huşi şi în oraşul Negreşti şi a câştigat alegerile la Murgeni, cel mai sărac oraş, unde populaţia de etnie rromă atinge aproape 40%.

USR Plus a câştigat detaşat în cele două mari municipii ale judeţului, la Bârlad şi Vaslui, iar PNL la Huşi şi Negreşti.

Liderul PSD Vaslui, Dumitru Buzatu a anunţat că respectă votul electoratului, care ”este suveran”. Buzatu recunoaşte că rezultatul la alegerile europarlamentare 2019 reprezintă ”unul dintre cele mai grele momente pentru PSD”. În opinia sa, la nivelul partidului ”trebuie să se facă o analiză foarte serioasă a acestor rezultate, să vedem care sunt cauzele unui asemenea comportament electora şi evident să luăm măsurile pentru redresare”. 

Rezultatele în judeţul Vaslui, în mediul urban, se prezintă astfel:

Municipiul Vaslui: 

1. USR- Plus 27,01%

2. PSD 24.02%

3.  PNL 19.88%

Municipiul Bârlad

1.  USR Plus 28.39% 

2. PSD 23.11%

3. PNL 22.29%

Municipiul Huşi

1. PNL 24.97% 

2. PSD 24.19% 

3. USR PLUS 21.63%

Oraşul Negreşti

1. PNL 39.11%

2. PSD 25.39%

3. USR PLUS 14.66%  

Oraşul Murgeni

1. PSD 34,46%

2. PNL 27,66%

3. USR-Plus 9,5%

Social-democraţii au reuşit să câştige alegerile în mediul rural, chiar dacă nu cu procente covârşitoare aşa cum se întâmpla în trecut. PSD a înregistrat procente record în comuna Hoceni (70%) şi Ştefan cel Mare (68%). Situaţia la nivel judeţean urmează a fi anunţată după centralizarea proceselor-verbale din toate secţiile de votare, care se află în plină desfăşurare în Palatul Administrativ. Procedura este una greoaie, susţin surse din rândul comisiilor de votare, pe lângă predarea fizică a proceselor verbale şi înregistrarea electronică a acestora, preşedinţii secţiilor de votare trebuie să predea Serviciului de Telecomunicaţii Speciale tabletele, apoi ştampilele.

Judeţul Vaslui a înregistrat cea mai slabă prezenţă la vot, cu 34,79% la europarlamentare şi 29,40% la referendum.  

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite