Două femei condamnate pentru ultraj, după ce au atacat un echipaj de jandarmi: „Aruncau cu scaune, ligheane, farfurii şi sticle”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Unul dintre jandarmi a suferit leziuni ce au necesitat 7-8 zile îngrijiri medicale
Unul dintre jandarmi a suferit leziuni ce au necesitat 7-8 zile îngrijiri medicale

Două femei din Bârlad, judeţul Vaslui, au fost condamnate la câte un an de închisoare după ce au atacat un echipaj de jandarmi prezent la aplanarea un scandal. Femeile au distrus maşina  jandarmilor după ce au aruncat în aceasta cu tot ce le cădea în mână.

Sentinţa pronunţată de judecătoria Bârlad vine în urma unul scandal petrecut pe 15 august 2018, într-un cartier de case din municipiul Bârlad. Cinci membri a două familii au fost trimişi în judecată sub acuzaţia de ultraj, însă în faţa instanţei doar cele două femei, care sunt cumnate, şi-au recunoscut faptele, fiind judecate prin procedura simplificată. 

În cazul soţilor acestora şi a unui alt cumnat, procesul urmează a se desfăşura prin procedura obişnuită, a administrării probelor, bărbaţii negând acuzaţiile reţinute în sarcina lor.

Faţă de cele două femei, care nu sunt cunoscute cu antecedente penale, instanţa a dispus condamnarea lor la câte un an de închisoare cu suspendare sub supraveghere şi le-a obligat să plătească Jandarmeriei Vaslui contravaloarea reparaţiilor pentru maşina cu care s-a intervenit la faţa locului. Sentinţa Judecătoriei Bârlad nu este definitivă. Jandarmii ultragiaţi nu au solicitat daune pentru prejudiciile suferite. 

Echipajul de jandarmi a intervenit în urma unui apel la 112 prin care era sesizat un scandal. Cea care a sunat la 112 fiind fiica, respectiv nepoata celor doi bărbaţi implicaţi în altercţie. La faţa locului, a fost dirijat un echipaj cu trei jandarmi, familia reclamată fiind cunoscută ca fiind una recalcitrantă, numai în 2018 primind amenzi de peste 13.000 de lei.

După ce jandarmii au reuşit să-i liniştească pe scandalagii şi se pregăteau să plece de la locuinţa familiei, unul dintre bărbaţi s-a îndreptat către autospeciala din dotare a jandarmeriei şi a început să lovească puternic cu pumnii şi picioarele în acesta, spunându-le jandarmilor prezenţi să coboare din maşină şi să se lupte cu el  „dacă sunt şmecheri!”. Văzând comportamentul acestuia, unul dintre jandarmi a coborât din maşina şi l-a invitat pe scandalagiu să-i însoţească la sediul poliţiei. În acel moment, inculpatul scandalagiul a devenit şi mai agresiv şi a început sa lovească cu pumnii şi picioarele în autospeciala jandarmeriei.

Jandarmul a decis să în încătuşeze pe bărbat însă acesta a devenit agresiv şi lovindu-l cu pumnul în zona gâtului după care a continuat să-l tragă de uniformă rupându-i unul dintre epoleţi. În ajutorul scandalagiului a venit şi ceilalţi membri ai familiei, unul dintre ei lovind cu piciorul în spate jandarmul, iar un altul încercând să îi taie gâtul cu un ciob de sticlă.  

Jandarmii  s-au apropiat de gardul locuinţei inculpaţilor, cerându-le să se liniştească însă în acel moment din curtea agresorilor au început sa zboare către echipajul de jandarmilor diferite obiecte respectiv bucăţi de sticlă de geam, sticle de bere, farfurii, căni, bucăţi de lemn provenite de la tocuri de geam, care au lovit jandarmii prezenţi precum şi autoutilitara din dotare.

Unul dintre jandarmi a încercat să filmeze întreaga scenă însă a fost lovit cu o bucată de lemn de unul dintre atacatori, telefonul fiindu-i distrus.  

La faţa locului a ajuns şi un echipaj din cadrul Poliţiei Bârlad, însă şi poliţiştii au fost atacaţi, fiindu-le rupte uniformele. Mai bine de jumătate de oră a durat „lupta” agresorilor cu forţele de ordine. Cel mai mult a avut de suferit unul dintre jandarmi, care urmare a leziunilor produse în urma agresiunii, a avut nevoie de 7-8 zile de îngrijiri medicale. Vecinii scandalagiilor au relatat anchetatorilor că atacul îndreptat spre jandarmi şi poliţişti era ”dirijat” din curte de soţiile celor doi agresori: „Aruncau cu obiecte de uz casnic, respectiv ligheane, scaune, farfurii şi sticle către jandarmi, am văzut că au lovit cu sticle maşina jandarmeriei”.

”După ce unul dintre sancalagii a fost imobilizat, din curtea familiei au început să cadă diverse obiecte (bucăţi de sticlă de geam, bucăţi de mobilier, veselă, o oglindă de dimensiuni mari), obiecte aruncate peste gard, în stradă, fără a avea o direcţie precisă. Am observat prin gardul spart că cei care aruncau erau femeile celor doi fraţi care au provocat scandalul”, a povestit vecina familiei în cauză.

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite