Două eleve de la un liceu din Vaslui, diagnosticate COVID-19. „Deocamdată, nu se răspunde la telefon”

Două eleve de la un liceu din Vaslui, diagnosticate COVID-19. „Deocamdată, nu se răspunde la telefon”

Miercuri, 16 septembrie, autorităţile sanitare din Vaslui au fost informate că două eleve au fost depistate pozitiv la testarea COVID-19.

Ştiri pe aceeaşi temă

Potrivit conducerii Directorului de Sănătate Publică Vaslui, cele două îmbolnăviri s-au confirmat la două eleve de 16 ani. 

„Deocamdată, nu avem detalii. Nu ştim dacă este vorba de eleve care au mers la cursuri sau învăţau online. Cert este că astăzi, în jurul orei 15.00, ni s-a comunicat cele două rezultate pozitive. Colegii mei au încercat să le contacteze telefonic, dar deocamdată nu se răspunde la telefon. Urmează o anchetă epidemiologică, în vederea stabilirii contacţilor şi a măsurilor ce se impun”, a precizat Mihaela Vlada, directorul Direcţiei de Sănătate Publică Vaslui.

Potrivit acesteia, în cazul în care elevele depistate pozitiv au mers deja la cursuri, clasele unde acestea învaţă îşi vor suspenda cursurile pentru 14 zile, aşa cum prevăd reglementările Ministerului Sănătăţii, urmând a desfăşura orele exclusiv online. În cazul în care elevele nu au mers la cursuri de la deschiderea anului şcolar, măsura carantinării pentru 14 zile va fi luată doar pentru pentru contacţii direcţi. 

Autorităţile sanitare atrag atenţia conducerilor unităţilor de învăţământ să ia toate măsurile necesare pentru a preveni apariţia îmbolnăvirilor în rândul elevilor şi să respecte cu stricteţe regulile sanitare în vigoare.

În cazul în care o unitate de învăţământ va înregistra trei cazuri COVID-19, cursurile se suspendă pentru toate clasele timp de 14 zile, urmând a se studia exclusiv online. 

Reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică Vaslui fac un apel cetăţenilor, celor care merg să efectueze testul COVID-19, să transmită în mod corect datele personale cadrelor medicale. Nu puţine au fost situaţiile când în unităţile de testare pacienţii au lăsat numere de telefon sau coduri numerice personale greşite. Situaţii ce au condus la dificultăţi în desfăşurarea anchetelor epidemiologice.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: