Doliu în cultura românească. A murit scriitorul vasluian, Ion Mitican

Doliu în cultura românească. A murit scriitorul vasluian, Ion Mitican

Ion Mitican Foto: Wikipedia

Inginerul care şi-a dedicat jumătate din viaţă cercetării istoriei Iaşiului a trecut la cele veşnice pe 24 martie. Ion Mitican ar fi împlinit 82 de ani pe 11 aprilie.

Ştiri pe aceeaşi temă

Ion Mitican s-a stins din viaţă sâmbătă din cauza unor probleme cardiace.Trupul neînsufleţit este depus la capela bisericii din Cimitirul "Petru şi Pavel", iar înmormântarea va avea loc miercuri, de la ora 11.00.

Originar din comuna Dăneşti, judeţul Vaslui, scriitorul pasionat de istorie a urmat cursurile Liceului Naţional din Iaşi şi ale Liceului „Mihail Kogălniceanu" din Vaslui.

A absolvit Facultatea de Electrotehnică din cadrul Universităţii Tehnice "Gh. Asachi" Iaşi. A lucrat ca inginer electrician la Vaslui la Uzina Electrică, iar apoi la Regionala CFR Iaşi unde a propus introducerea radiotelefoniei între Birourile de Mişcare din gări şi locomotive pentru a evita accidentele feroviare.  Mai multe date despre activitatea sa profesională citeşte AICI.

În baza cercetărilor de la CFR a apărut în 1973 volumul „Radiotelefoane- principii". Inginerul Ion Mitican, pasionat de istorie, şi-a dedicat jumătate din viaţă aducerii la lumină a datelor mai puţin cunoscute din trecutul Capitalei Moldovei. A publicat zeci de articole, dar şi cărţi tehnice şi volume istorice.

„Am îndrăgit istoria în general şi mai ales pe cea a Iaşiului", recunoştea scriitorul Ion Mitican.

Rămâi pe vaslui.adevarul.ro ca să afli cele mai importante informații din oraș și județ.


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: