Doi tineri beţi, la un pas să omoare două echipaje de poliţie. Cursa nebună s-a încheiat după ce au lovit maşina Poliţiei Rutiere

Doi tineri beţi, la un pas să omoare două echipaje de poliţie. Cursa nebună s-a încheiat după ce au lovit maşina Poliţiei Rutiere

Un incident deosebit de grav a avut în noaptea de 24 spre 25 februarie pe DN24, în judeţul Vaslui. Un autoturism condus de un tânăr de 28 de ani din localitatea Văleni, alături de care se mai afla un alt tânăr din aceeaşi localitate, a oprit după o cursă nebunească, intrând cu maşina intenţionat în echipajul Poliţiei Rutiere.

Incidentul s-a petrecut în jurul orei 23. Un echipaj al Poliţiei Rurale a pornit în urmărirea autoturismului în care se aflau cei doi tineri din Văleni după ce, pe raza localităţii Codăeşti, au fost la un pas să-i spulbere pe agenţii echipajului.

Cei doi poliţişti au încercat să-i oprească folosind semnale acustice şi luminoase, însă autoturismul şi-a continuat cursa nebunească intrând pe Drumul Naţional 24. În zona localităţii Micleşti un echipaj al Poliţiei Rutiere a ieşit în întâmpinarea autoturismului, agentul de la volan poziţionând autospeciala Poliţiei în aşa fel încât să-i oprească pe fugari. Agenţii nu au mai apucat să coboare din autoturism, fiind loviţi frontal de autoturismul aflat cu echipajul Poliţiei Rurale pe urmele sale.

După ce au lovit maşina Poliţiei Rutiere, tânărul de la volan a continuat cursa. A oprit însă după aproximativ 80 de metri, atât conducătorul auto, cât şi pasagerul din dreapta fiind răniţi în urma impactului.

Autoturismul care a provocat accidentul: Foto Vremea Nouă

Rănit a fost şi agentul de poliţie care se afla pe bancheta din dreapta în maşina Poliţiei Rutiere.

Toate cele trei persoane rănite au fost transportate cu ambulanţele la spitalul din Vaslui pentru îngrijiri, dar starea lor este în afară de orice pericol. Cei doi tineri aflaţi în autoturismul urmărit au fost testaţi alcoolcscopic, iar rezultatele au indicat că ambii se aflau în stare de obrietate. Tânărul de la volan, Marian Stratica, avea o alcoolemie de 0,86 alcool pur în aerul expirat, în timp ce pasagerul din dreapta avea 0,89 alcool pur în aerul expirat.

Poliţiştii efectuează în continuare cercetări pentru a stabili cu exactitate în ce împrejurări s-a petrecut accidentul şi pentru a realiza încadrarea juridică a faptelor.

Autospeciala Poliţiei Rutiere lovită de autoturismul condus de tânărul beat Foto Vremea Nouă

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările