Disperarea unei familii din Vaslui: fiica de 16 ani a dispărut de peste doi ani, după o relaţie cu un cunoscut medic chirurg

Disperarea unei familii din Vaslui: fiica de 16 ani a
dispărut de peste doi ani, după o relaţie cu un cunoscut medic chirurg

Adriana Motaş a dispărut pe 5 martie 2013

Familia Adrianei Motaş, adolescenta din localitatea vasluiană Ciocani, dispărută fără urmă de mai bine de doi ani, traieşte o adevărată dramă. „Adevărul“ vă spune povestea celor doi soţi.

Ştiri pe aceeaşi temă

După ce au aflat că medicul chirurg Octavian Marcu, suspectat de procurori că are legătură cu dispariţia fetei, după ce a avut o relaţie amoroasă cu aceasta, a scăpat nevinovat şi din cel de-al doilea dosar, în care era acuzat de act sexual cu un minor, părinţii fetei nu ştiu cui să se mai adreseze pentru a li se mai face dreptate. Deznădăjduiţi, oamenii vor să plece la muncă în străinătate pentru a face rost de bani să îşi angajeze un avocat care să se lupte alături de ei pentru aflarea adevărului.

De doi ani, de când poliţiştii şi procurorii vasluieni fac cercetări în legătură cu acest caz, familia Motaş a înaintat două memorii procurorului general al României, cerând preluarea dosarului de către procurorii Parchetului General, însă amândouă solicitări au fost respinse. Ultima cerere a fost făcută după ce, Tribunalul Vaslui a dispus în vara anului trecut, redeschiderea dosarului de omor, în care principalul suspect a fost considerat medicul Octavian Marcu. După ce au admis plângerea mamei, dosarul a fost retrimis la Parchetul de pe lângă Tribunalul Vaslui şi repartizat aceluiaşi procuror care a dat soluţia de clasare. Deşi magistratul s-a abţinut, conducerea Parchetului a decis ca acelaşi procuror să refacă urmărirea penală.

"Noi nu punem la îndoială profesionalismul unui magistrat, nu se cade să facem asta, însă ne temem de obiectivitatea unui procuror care trebuie să de-a o soluţie într-un dosar unde a decis mai întai clasarea. Acesta a şi fost motivul pentru care ne-am adresat a doua oară procurorului general. Ce procuror din ţara asta va recunoaşte că a greşit şi îşi va răsturna propria anchetă?", se întreabă retoric Elena Motaş, mama fetei dispărute.

De doi ani de zile, femeia a făcut sute de drumuri la Bârlad şi Vaslui, bătând la uşa poliţiştilor, în speranţa că îi vor da veşti despre fiica sa. Sunt poliţişti care i-au spus că sunt slabe şanse ca fiica lor să mai fie în viaţă, însă refuză să accepte această ipoteză.

Redeschiderea anchetei decisă de judecători

Adriana Motaş a dispărut pe 5 martie 2013 de la liceul din Bârlad unde era elevă. Ultimul care a văzut-o în viaţă a fost medicul Octavian Marcu, care a recunoscut că a luat fata şi a dus-o la ieşirea din oraş, unde ar fi predat-o unor indivizi necunoscuţi. Pe 8 martie, văzând că nu reuşesc să dea de fiica lor, părinţii au reclamat dispariţia la Poliţie. A doua zi, pe 9 martie, doctorul a depus şi el o plângere la Poliţie, reclamând că este şantajat de Adriana Motaş, care i-ar fi cerut o sumă pe bani pentru a nu face publică relaţia lor.
La jumătate de an de la dispariţia fetei, cercetările au fost preluate de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Vaslui care au deschis dosar penal pentru omor, chirurgul fiind principalul suspect. Octavian Marcu a picat testarea poligraf, însă a invocat procurorilor că este labil psihic.

Cu toate acestea la finalul cercetărilor, procurorii au dispus clasarea dosarului, arătând că sunt indicii că adolescenta ar fi în viaţă. Indiciile erau declaraţiile a trei martori care au declarat că ar fi văzut-o pe Adriana Motaş în Bârlad, după data dispariţiei şi un sms, trimis prietenului fetei în care i se spunea că este bine şi că lucrează la un club în Bucureşti. Anchetatorii aveau să constate că respectiva cartela, de pe care s-a trimis mesajul fusese achiziţionată în luna decembrie 2012 şi folosită o singură dată, când a fost trimis respectivul sms. 

Pe lângă dosarul de omor, redeschis după ce dupa ce judecatorii au decis  declaraţiile a trei martori, necoroborate cu alte dovezi şi un sms care mai degrabă pare alibi pentru un posibil autor, nu sunt suficiente probe care să ateste că fata ar fi în viaţă, procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Bârlad l-au cercetat pe acelaşi medic pentru act sexual cu minor, însă şi acest dosar a fost clasat, medicul fiind scos nevinovat.

Săptămâna trecută, familia fetei a făcut plângere împotriva soluţiei, considerând-o nelegală. "A accepta ideea că un medic poate profita de naivitatea şi vulnerabilitatea unei fete de 15 ani, considerăm că va duce la crearea un precedent periculos", au arătat părinţii fetei în plângerea adresată procurorilor. Prim procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Bârlad urmează să decidă dacă vor fi reluate cercetările.

În dosarul în care se fac cercetări pentru omor, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Vaslui au precizat că "în cauză se fac verificări". Recomandarea judecătorilor de a se efectua lucrări de escavare la puţurile din grădina medicului Marcu, acoperite după data dispariţiei fetei, şi căutările cu scafandri a fundului barajului de la Tichileşti Vrancea, unde medicul se deplasa frecvent (acolo locuind omul său de curte) nu au fost puse încă în practică. Anchetatorii au anunţat că urmează să fie reaudiat medicul Octavian Marcu. 

Citeşte şi:

FOTO Un reputat medic bârlădean şi-a transformat o pacientă de 16 ani în amantă, fiind suspectat că a omorât-o. Procurorii au închis ancheta!

Medicul Octavian Marcu, suspectat de uciderea unei adolescente, exclus oficial din Partidul Democrat Liberal

Recompensă de 2.ooo de euro pentru adolescenta dispărută în cazul medicului bârlădean Octavian Marcu

Dr Octavian Marcu, la percheziții

Imagini din aceeasi galerie
  • Dr Octavian Marcu, la percheziții
  • Dr Octavian Marcu, la percheziții
  • Percheziții dr Marcu
  • Perchezitii dr Marcu
  • Mama Adrianei Motas
Distribuie imaginea

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările