Deţinuţii de la Penitenciarul Vaslui, răsfăţaţi cu momente de umor susţinute  de artişti ai unui cunoscut show tv

Deţinuţii de la Penitenciarul Vaslui, răsfăţaţi cu momente de umor susţinute  de artişti ai unui cunoscut show tv

Serviciul Educaţie şi Asistenţă Psihosocială din Penitenciarul Vaslui a organizat  joi, 24 octombrie, un moment de stand-up comedy. Invitaţi speciali şi realizatori activităţii au fost patru participanti ai show-ului naţional iUmor: Gabriel Gherghe, Bobi Dumitraş, Petrică Iştoc şi Victor Drăgan.

Ştiri pe aceeaşi temă

Potrivit reprezentanţilor Penitenciarului  Vaslui acest spectacol a fost folosit drept o  metodă terapeutică în procesul de reintegrare al persoanelor condamnate.  

”Cei 4 comici prezenţi pe scenă au reuşit a crea premisele unui dialog profund, real şi constructiv între persoanele care aleg să se exprime artistic prin stand-up comedy şi societatea care pare a ridica bariere în comunicarea liberă cu aceştia”, se menţionează într-un comunicat de presă emis de către Penitenciarul Vaslui.

La activitate au participat 160 persoane private de libertate. O parte dintre ei au intrat în jocul comediaţilor, demonstrând un exerciţiu ad-hoc de creativitate, intrând în dialog direct cu cei de pe scenă, identificând şi exprimând prin comedie parte din problemele lor existenţiale într-un mod propriu, original.

Potrivit conducerii penitenciarului, facilitarea  dialogului deţinut -  societate este doar unul dintre aspectele pe care acest gen de activităţi îl vizează. În acelaşi timp, folosirea acestui gen de metode terapeutice sperăm a contribui la diminuarea efectelor negative ale încarcerării, dar şi la încurajarea unor comportamente sănătoase, în acord cu normele şi valorile sociale, comportamente care, ulterior pot constitui soluţii pentru problemele reale pe care le vor întâmpina persoanele custodiate după liberare. 
”Stand-up comedy reprezintă o reală provocare, pe de o parte pentru actor, persoană dispusă să se exprime şi să exprime artistic prin comedie o anume realitate, iar pe de altă parte, pentru spectator, care se află în situaţia de a căuta împreună cu actorul soluţii pentru a exprima cu umor o anumită stare de viaţă. Este importantă pentru noi, specialiştii din compartimentul Educaţie şi Asistenţă Psihosocială disponibilitatea spectatorului de a intra temporar în lumea propusă de actor şi mulţumim pe această cale invitaţilor noştri pentru că au acceptat propunerea, care a fost totodată şi o provocare, de a colabora cu categorii de persoane pe care societatea le marginalizează frecvent. Am dorit astfel să subliniem faptul că doar împreună putem reuşi, iar acest proiect, a demonstrat că promovarea un model de comunicare bazat de dialog direct între persoanele private şi societate, este oricând posibil”, au conchis reprezentanţii Penitenciarului Vaslui. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările