Detaşare forţată în alte colţuri ale ţării a comisarilor incomozi: şeful IPJ Arad, trimis la Vaslui

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Comisarul Ioan Marcu Tamaş a fost împuternicit la comanda IPJ Vaslui începând cu 1 septembrie
Comisarul Ioan Marcu Tamaş a fost împuternicit la comanda IPJ Vaslui începând cu 1 septembrie

Şeful Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Arad, comisarul-şef Ioan Marcu Tamaş, a fost detaşat la comanda Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Vaslui, de către fostul şef al Poliţiei Române.

Împuternicirea la comanda unor inspectorate de poliţie dintr-un alt capăt al ţării, în judeţe lipsite de miză, pare să fie tactica prin care şefii Poliţiei Române încearcă să scape de ofiţerii superiori incomozi. 

Cazul comisarului Radu Gavriş, unul dintre cei mai apreciaţi ofiţeri ai Poliţiei Române, detaşat din funcţia de adjunct al şefului Poliţiei Capitale la Harghita, judeţ cu una dintre cele mai mice rate ale infracţionalităţii, nu a fost decizie singulară a fostului şef al Poliţiei Române. 

Un alt comisar intrat în dizgraţie a fost şi şeful IPJ Arad, comisarul Ioan Marcu Tamaş, despre care surse din poliţie afirmă că ar fi refuzat să-şi dea demisia sau să se pensioneze. Potrivit presei locale din Arad, schimbarea din funcţie a comisarului Tamaş ar fi fost cerută pe fondul tensiunilor pe care acesta le-ar fi avut de-a lungul timpului cu prefectul de Arad. 

Pentru că a refuzat să demisioneze sau să se pensioneze, Ioan Marcu Tamaş primit ”un cadou”  de ziua sa de naştere: detaşarea în celălalt capăt de ţară, într-un judeţ cu care nu are nicio tangenţă.

„Cu data de 31 august 2020, prin ordin al ministrului afacerilor interne, comisarul-şef de poliţie Tamaş Ioan Marcu a fost detaşat să îndeplinească atribuţiile funcţiei de inspector şef al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vaslui, pentru o perioadă de 6 luni”, se menţionează în comunicatul Centrului de Informare şi Relaţii Publice din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române.

Vestea mutării la Vaslui l-a luat prin totală suprindere pe comisarul-şef Marcu, care s-a limitat să comunice că a luat act de ordinul detaşării sale.

Deşi ar fi trebuit să ajungă la comanda IPJ Vaslui la începutul acestei săptămâni, fostul şef al IPJ Arad nu a mai ajuns la Vaslui. Acesta a transmis colegilor din Vaslui că se află în concediu medical.

Dată fiind situaţia creată, comanda IPJ Vaslui este asigurată de adjunctul instituţiei, comisarul şef Robert Donosă, împuternicit în funcţie la începutul lunii august. 

Vă mai recomandăm:

Poliţia Română renunţă la „omerta”. Despescu: Nu fugim de responsabilitate. Nu s-a negociat aplicarea legii. Vasilescu: A fost o acţiune oficială cu rezultat bun

Reacţii dure după imaginile publicate de „Adevărul“ cu şefii din Poliţie şi Clanul Duduienilor: Slugărnicie! Să fie demişi!

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite