Despăgubiri uriaşe pentru o femeie care şi-a spart nasul într-un autobuz. Cinismul şoferului din vina căruia pasagera a fost desfigurată

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Autobuz Transurb
Autobuz Transurb

Judecătoria Vaslui a dispus despăgubirea cu 20.000 de lei a unei femei de 37 de ani, care a fost rănită într-un autobuz după ce şoferul a pus o frână bruscă.

În motivarea deciziei, instanţa din Vaslui arată că pasagera a avut nevoie de o lungă perioadă de timp pentru recuperare, în urma leziunilor suferite, devenind dependentă de picăturile na zale şi fiind obligată să înlocuiască ochelarii de vedere cu lentile de contact.

Raluca Florea (37 ani), pasagera rănită s-a adresat instanţelor civile, după ce procurorii au clasat dosarul în care şoferul autobuzului Cătălin Iulian Bulgaru a fost cercetat pentru vătămare corporală din culpă. Femeia a solicitat să fie despăgubită cu 50.000 de lei pentru suferinţe pricinuite în urma accidentului de şoferul autobuzului şi de societatea de transport Transurb.

Accidentul a avut loc pe 30 mai 2016, într-un autobuz ce efectua curse regulate pe ruta Vaslui-Gară - Zona Industrială. La o trecere de pietoni, pe fondul vitezei, conducătorul auto a pus o frână bruscă pentru a nu lovi un pieton aflat pe trecere de pietoni. În urma impactului, Raluca Florea, aflată pe banchetă, şi vecina acesteia au fost aruncate de pe scaune. Femeia de 37 de ani a venit cu faţa de o bară metalică ce a desfigurat-o. A fost diagnosticată cu fractură piramidă naza lă, luxaţie sept nazal, epistaxis anterior bilateral oprit spontan posttraumatic  şi policontuzii prin accident rutier, contuzie umă r stâng şi contuzie coloană vertebrală,  leziuni pentru care a avut nevoie de 14 zile de îngrijiri medicale  şi o perioad ă îndelungată pentru recuperare.
În faţa instanţei, şoferul autobuzului a solicitat respingerea acţiunii formulată de pasageră, invocând că pretenţiile acesteia sunt exagerate şi că, de fapt, urmăreşte să se îmbogăţească.

”În motivarea în fapt a întâmpinării, a arătat pârâtul că pretenţiile reclamantei sunt nejustificate, aceasta urmărind o îmbogăţire fără just temei, cu atât mai mult cu cât, în urma accidentului produs, a fost formulată şi o plângere penală de către reclamantă, pentru săvârşirea infracţiunii de vătămare corporală din culpă, soluţia organelor de urmărire penală fiind aceea de clasare”, se precizează în hotărârea Judecătoriei Vaslui.

Judecătorii au dat câştig de pasagerei, arătând că viaa acesteia a avut de suferit în urma accidentului care ar fi putut fi evitat ”dacă reclamantul (conducătorul auto n.r.) ar fi adoptat o conduită prudentă în trafic”.

Urmare a leziunilor suferite, femeia de 37 de ani a lipsit de la muncă aproximativ o lună de zile, perioadă necesară recuperării.

”S-a confruntat  cu tulburări de concentrare, dezvoltând o dependenţă de picături nazale decongenstionante, fără de care nu putea respira, fiind totodată nevoită să poarte o mască dură pe faţă pentru a-i proteja zona nasului. Mai mult, reclamanta, ce avea nevoie permanentă de ochelari de vedere şi înainte de accident, nu a putut purta ochelarii în urma leziunilor suferite, fiind nevoită să îşi procure lentile de contact, iar în toată perioada de recuperare a avut nevoie de sprijinul permanent al soţului, care şi-a luat concediu pentru a avea grijă de aceasta şi de familie”, se menţionează în hotărârea instanţei.

Pentru disconfortul psihic şi suferinţa fizică resimţită judecătorii au decis despăgubirea victimei cu 20.000 de lei, sumă ce va fi achitată de către asiguraorul cu care avea încheiată poliţa de răspundere civilă societatea de transport.

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite