Daune morale de 20.000 de lei pentru un băieţel de 7 ani agresat sexual de Ziua Copilului. Ce pedeapsă a primit agresorul

Daune morale de 20.000 de lei pentru un băieţel de 7 ani agresat sexual de Ziua Copilului. Ce pedeapsă a primit agresorul

Judecătoria Bârlad a pronunţat marţi, 18 iunie, sentinţa într-un dosar de agresiune sexuală a cărui victimă a fost un băieţel de 7 ani.

Ştiri pe aceeaşi temă

Agresiunea sexuală a avut loc pe 1 Iunie 2018, iar agresorul, un tânăr de 19 ani, din localitatea Cârja, a fost cercetat şi judecat sub control judiciar. Cazul a fost unul dramatic. Victima, un băieţel cuminte, premiant la şcoală, a fost luat de agresor cu forţa chiar din faţa porţii unde locuia şi supus la perversiuni sexuale, peste care cu greu a reuşit să treacă, fiind consiliat de psihologi. 

Judecătoria Bârlad a dispus condamnarea agresorului la 3 ani de închisoare, însă cu suspendare. Instanţa a stabilit un program de supraveghere timp de 4 ani pentru inculpat, perioadă în care îi este interzis să se apropie la o distanţa mai mică de 100 de metri de victimă, de familia acesteia, de locuinţa acesteia, de şcoala sau alte locuri unde victima desfăşoară activităţi sociale. 

De asemenea, judecătorii au obligat agresorul ”să urmeze tratament medical de specialitate, în condiţii de ambulatoriu, în vederea reiterării faptelor antisociale, până la însănătoşire sau până la obţinerea unei ameliorări care să înlăture starea de pericol”. 

În plus, inculpatul a fost obligat să urmeze un curs de reintegrare socială,derulat de către serviciul de probaţiune, şi să presteze 60 de zile de muncă în folosul comunităţii la primăria sau postul de poliţie din localitate.

Având în vedere trauma suferită de victimă, instanţa l-au obligat pe tânărul de 19 ani să achite minorului agresat suma de 20.000 de lei cu titlul de daune morale. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: